ATM'ler için yeni bir tehlike daha!

Artık, ATM'den para çekerken daha dikkatli olmanızı gerektirecek büyük bir tehlike daha var!

Tüm paranız uçup gitmesin!

Güvenlik araştırmacıları, ATM'leri bozup banka bilgilerinizi çalabilecek Backdoor.ATM.Suceful adında yeni bir malware türü keşfetti.

FireEye Labs güvenlik firması tarafından ortaya çıkarılan malware doğrudan bankaları dolandırmak yerine kart sahiplerini hedef alıyor. Kötü niyetli yazılımın Diebold ve NRC dahil olmak üzere birçok ATM tipinde çalışabildiği ve endişe verici derecede güçlü özeliklere sahip olduğu söyleniyor.

Yazılım kart üzerindeki manyetik şerit ve çiplerin üzerindeki verileri okuyabilmesinin yanı sıra şifrelenmiş PIN'i ele geçirebiliyor. Ayrıca ATM sensörlerinin algılama yeteneğini kontrol altına alarak kullanıcı kartının makinenin içerisinde kalmasını sağlıyor.

FireLab, sadece ATM'ye bakarak onun bu kötü niyetli yazılımdan etkilenip etkilenmediğini tespit etmenin imkansız olduğunu belirterek, bu tür sıkıntılı durumlar için bankanızın telefon numarasını mutlaka rehberinize kaydetmeniz ve kartınızın ATM'de mahsur kalması durumunda makineden gözünüzü ayırmadan müşteri hizmetlerini arayıp onları konuyla ilgili bilgilendirmeniz gerektiğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları