Audi'lerde Android dönemi!

Cep telefonları ve tabletlerden sonra, şimdi de sırada arabalar var! İşte arabadaki Android!

Audi'lerde Android dönemi!

The Wall Street Journal'dan gelen bir habere göre, Google, Audi ile birlikte yepyeni bir ortaklığa soyundu. Amaçsa tamamen Android tabanlı, araç için eğlence ve bilgilendirme sistemi yaratmak. Önümüzdeki hafta Las Vegas'da gerçekleştirilecek olan Consumer Electronics Show içerisinde tanıtılacağı belirtilen bu yeni sistem, gazeteden gelen bilgilere bakacak olursak, sadece Google ile sınırlı kalmıyor.

Evet, Nvdia başta olmak üzere, Android teknolojisini "geleceğin arabaları" içerisine entegre etmek için birçok farklı firma kendisini bu işe bulaştırmış durumda. Gazetenin kaynaklarına göre, yeni araç içi Android sistemi, beraberinde kullanıcının ve yolcuların müzik, yol tarifi gibi uygulamalara ulaşmasının yanı sıra, günümüzde Android üzerinde yaygın şekilde kullanılan her türlü uygulamayı kullanmasına imkan sunacak. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen CES 2013 fuarında, benzeri bir haber Apple tarafından gelmişti. iOS işletim sistemini araba konsollarında kullanacağını beyan eden firma, BMW, Mercedez-Benz, GM ve Honda gibi dev markalarla süreci çoktan başlatmıştı.

Olaya bu şekilde baktığımızda, Google'ın Android işletim sistemi ile donanmış arabalar üretme fikri pek de şaşırtıcı gelmiyor... Gazetede çıkan haberin detayları hakkındaysa ser verilip, sır verilmiyor. Bize de CES 2014 fuarını beklemek düşüyor.

Okuyucu Yorumları