Avast, AVG'yi yuttu!

Popüler antivirüs yazılımı Avast, bir başka çok popüler antivirüsü 1,3 milyar doları gözden çıkararak yuttu!

Antivirüs dünyasında dev satın alma!

Popüler antivirüs firması AVG, Avast tarafından 1,3 milyar dolar gibi yüklü bir miktar karşılığında satın alındı. Böylece ücretsiz antivirüs yazılımlarıyla tanınan AVG, ücretsiz çözümüyle tanınan bir başka firma olan Avast tarafından yutulmuş oldu.

Avast, satın almanın kendisine "teknolojik derinlik" katacağını ve coğrafi kapsamını genişletmesini sağlayacağını söylerken, Nesnelerin İnterneti alanında da önemli katkılarının bulunacağını belirtti. Çek Cumhuriyeti'nde bulunan iki firmanın birleşmesiyle ortaya çıkan firma, 160 milyonu mobilde olmak üzere toplam 400 milyon cihazı kapsayacak.

Avast CEO'su Vince Steckler, satın almanın kendilerini "Nesnelerin İnterneti gibi gelecekteki fırsatlarla ilgili müthiş bir konuma yerleştireceğini" söylerken AVG'nin patronu Gary Kovacs, iki firmanın birleşmesinin daha yüksek bir değer ortaya çıkaracağına ve "büyümekte olan bu piyasanın lideri haline geleceğine" inandığını söyledi.

İki tarafın da yönetim kurulları tarafından kabul edilen satın alma, her zamanki düzenleyici mevzuat ve yatırımcı onayı süreçlerinden geçmeyi bekliyor.

Okuyucu Yorumları