Avea'dan "Gören Göze" SIM kart desteği

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gören Göz, kullanıma hazır!

"Gören Göz" dağıtılıyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve görme engelli vatandaşlara hareket serbestliği sağlayan Gören Göz cihazının dağıtımı Sivas'ta gerçekleşti. Sivas'taki dağıtım töreninde AVEA SIM kartlarıyla görme engelli vatandaşlara ayrıca iletişim desteği sağladı

Gören Göz cihazlarının Sivas dağıtım törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AVEA CEO'su Erkan Akdemir katıldılar.

Dünyada ilk kez Türk mühendisleri tarafından görme engellilerin kent içinde ulaşabilirliklerini artırmak amacıyla tasarlanan Gören Göz cihazı, sesli komutlarla cihaz sahibini yönlendiriyor.

"Gören Göz" görme engellilerin şehir rehberi olacak

Ankara ve İzmir'in ardından Sivas'ta dağıtımı yapılan Gören Göz cihazları; cep telefonu özelliklerinin yanı sıra internet ve bluetooth teknolojisi, sesli komut ve navigasyon özellikleriyle kullanıcılarını ulaşmak istedikleri yere götürebilecek tüm özelliklere sahip. Cihazla görme engelliler aynı zamanda bulundukları konumu yakınlarına veya istedikleri kişilere mesaj olarak bildirebilyor ve bluetooth teknolojisini kullanarak görme engelliler birbirleriyle rahatça iletişim kurabiliyor.

Okuyucu Yorumları