Avengers: Endgame Marvel'ın en karanlık filmi!

İki ay sonra gösterime girecek Avengers: Endgame hakkında çarpıcı iddialar mevcut...

Avengers: Endgame çok karanlık!

Marvel yapımı filmler, Marvel'ın açık ara en büyük rakini DC filmlerinin aksine; esprili, eğlenceli ve bir o kadar aydınlık olmayı başardı. Ne var ki; hikaye örgüsü bizi bambaşka bir noktaya getirdi. Öyle ki Avengers: Endgame'ın, pek çok DC filminden bile karanlık olacak ve Marvel evreninin en hüzünlü eser olacak. Sızan bilgiler bunu işaret ediyor.

Peki Marvel nasıl bir senaryoyu değerlendiriyor. Adım adım değerlendirelim:

Steve Rogers

Kaptan Amerika, geçmişte yaptığı eylemlerden dolasıyla pişman. Bunlar arasında Iron Man yani Tony Stark'ı kendisine düşman etmesi yer alıyor. Tony Stark, uzayın bir köşesinde sıkıştı ve Steve Rogers "Civil War"daki olaylar için kendini sorumlu tutuyor.

Karşınızda ilk gerçek "Avengers" filmi

Ülkemizdeki Avengers filmi "Yenilmezler" olarak çevrildi. Oysa ki yapımın doğrudan çevrimi "İntikamcılar" yönünde... İlk Avengers filminde Tony Stark, Loki'ye "Dünyayı koruyamasak bile intikamını alırız" tehditinde bulunmuştu. Artık Avengers üyeleri, Thanos'tan intikam almak için fırsat kolluyor. Kadroya Nebula ve Rocket'in eklendiğini söylemeye bile gerek yok.

Zaman Yolculuğu

Fragmanlarda görüldüğü üzere Ant-Man olarak tanıdığımız Scott Lang, Avengers üssünün kapısına dayanıyor. Komplo teorilerine göre Lang, uzay ve zamanda yolculuk etme becerisine sahip.

Thor

Thor'un mayor depresyon belirtileri gösterdiğini söyleyebiliriz. Eğer egosuna yenik düşmeyip, Thanos'un kafasını hedef alsaydı herşey değişebilirdi. Ne var ki Thor: Thanos'un ölümünden önce bazı şeyler söylemeyi tercih etti.

Deli Thanos

Mad Titan olarak adlandırılan ve evrenin nüfusunun yarısını tek bir parmak şıklatmasıyla yok eden Thanos, sızan söylentilere göre pek çok popüler karakteri öldürecek. Bu isimler arasında Kaptan Amerika ve Demir Adam bulunuyor. Elbette bu sadece söylenti olsa da; Marvel Evreni'nde ciddi farklar yaşanacak.

Okuyucu Yorumları