Avira Browser CHIP Online merceği altında!

Antivirüs devinin beta aşamasındaki güvenli web tarayıcısını, Chrome'la kapıştırdık!

Avira Browser'ı test ettik!

Antivirüs üreticisi Avira, kendi web tarayıcısıyla güvenli bir internet sunmayı amaçlıyor. Peki Avira Browser, ne kadar iyi? CHIP Online, sizin için Avira'nın web tarayıcısıyla Chrome'u karşılaştırdı.

Avira, yeni web tarayıcısıyla Chrome, Firefox gibi web tarayıcılarını karşısına alıyor ve yeni bir alana adım atıyor. Ancak firmanın bu hamlesi, daha önce kimsenin yapmadığı bir hamle değil. Benzer özelliklerle gelen Bitbox, Epic veya Aviator gibi web tarayıcıları, bir süredir sunulmaktalar.

Üç eklentili Chromium

Avira Browser'ı başlattığınızda karşınızda Chrome'a çok benzeyen bir arayüz geliyor. Bunun nedeni çok açık. Tarayıcı, Chrome'un açık kaynak kodunun temeli olan Chromium'u temel alıyor. İlk bakışta tarayıcının simgesi ve yüklü geldiği üç eklenti, onu Chrome'dan ayırıyor. URL çubuğundaki renklendirme de size Chrome değil, farklı bir tarayıcı kullandığınızı gösteren işaretlerden. URL çubuğu, güvenli sitelerde yeşil, güvensiz sitelerde ise kırmızı vurguyla sizi uyarıyor.

Hız testi Avira Browser Chrome Firefox Internet Explorer
Browsermark (Genel test) 3.840 puan 5.217 puan 4.055 puan 2.855 puan
JetStream (JavaScript) 95,761 puan 142,73 puan 129,12 puan 102,34 puan
BMark (GPU) 1.272 puan 2.029 puan 1.084 puan 899 puan
Browserscope (Güvenlik) 16 / 17 puan 16 / 17 puan 14 / 17 puan 15 / 17 puan
HTML5Test (Web standartları) 526 / 555 puan 526 / 555 puan 467 / 555 puan 348 / 555 puan

Diğer özellikleri, sinir bozan bir işlev ve sonuç

Diğer özellikleri, sinir bozan bir işlev ve sonuç

Dahili koruma

Tarayıcı, güvensiz siteleri ziyaret etmenizi engellediği gibi, izlenmenizi de engelleyebiliyor. URL satırının ortasındaki kırmızı şemsiye simgesine tıklayarak engellenen izleyicileri görebiliyor, isterseniz engellemeleri serbest bırakabiliyorsunuz.

Sinir bozucu alışveriş yardımcısı

Avira Browser'ın rahatsız edici bir özelliği, alışveriş sitelerinde gezerken size çeşitli satın alma fırsatlarını göstermesi. URL çubuğunun altında kendiliğinden açılan öneri ekranı, neyse ki ayarlardan kapatılabiliyor. Avira, satın alma tercihlerinizle ilgili verileri kaydetmediğini söylüyor.

Güvenli arama ve HTTPS Everywhere

Güvenli arama ve HTTPS Everywhere

Avira Browser'da yaptığınız aramalar, Avira SafeSearch üzerinden gerçekleşiyor. Bu hizmet, her sonucun yanında yeşil veya kırmızı bir nokta gösteriyor. Yeşil noktalar, risksiz siteleri, kırmızı noktalar ise içerisinde zararlı bulunan siteleri gösteriyor. Popüler HTTPS Everywhere eklentisi, Avira Browser'la yüklü olarak geliyor. Bu sayede ziyaret ettiğiniz web sitesinin HTTPS sayfasının bulunması halinde, otomatik olarak bu sayfaya yönlendiriliyorsunuz.

Chrome'u geçemedi

Avira Browser, basit bir nedenden dolayı Chrome'un gerisinde kalıyor: Yalnızca üç eklentinin birçok kullanıcıya yetmeyeceği açık. Hız testlerimiz de Avira Browser'ın henüz tamamlanmadığını gösteriyor. Tarayıcı, tüm testlerde Chrome'un gerisinde kalarak hazır olmadığını gösteriyor.

Beta aşamasındaki Avira Browser, bizce henüz Chrome'a alternatif olacak güçte değil. Final sürüme ulaşmadan önce tarayıcının kendisini öne çıkaracak eşsiz işlevlerle donatılması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları