Avira'dan "Bedava" Paket: Avira Free Security Suite

Antivirüs devi Avira, çeşitli hizmetlerini topladığı, "biraz bedava" komple güvenlik paketini sundu!

Antivirüs devinden yeni "bedava" paket!

Güvenlik yazılımı geliştiricisi Avira, 2017 yılı için yeni bir hepsi bir arada bedava internet güvenlik paketi sunmuş durumda. Avira Free Security Suite içerisinde tarayıcı güvenliği, sistem hızlandırma ve VPN araçlarının yanı sıra, antivirüs yazılımının güncellenmiş bir sürümü bulunmakta.

Bedava antivirüs yazılımlarının yeni olduklarını söylemek mümkün olmasa da, bütün setler genellikle ödeme gerektiren özel seçenekler olarak sunulmaktalar. Ancak burada da bazı ayrıntılar bulunmakta. Paket ücretsiz olarak indirilebilse de, içerisindeki bazı yazılımlar sadece deneme amaçlı kullanım sunuyor ve bir süre sonra ödeme yapmanız gerekiyor.

Avira Phantom VPN, interneti güvenli ve anonim bir şekilde gezebilmenize imkan tanımakta. Bütün VPN hizmetleri gibi bu uygulama da aktivitelerinizin üçüncü partiler tarafından takip edilmesini ve kişisel verilerinizin ele geçirilmesini engelliyor ve Dünya'nın herhangi bir noktasında, konum engelli içeriklere ulaşabilmenizi sağlıyor.

Phantom VPN'in bedava sürümü, aylık 500MB veri aktarımı sunmakta ve bunun arada yapılacak olan alışveriş ve banka işlemleri gibi eylemler için yeterli olduğu söylense de, günlük gezinti ve indirme için yeterli olmadığı kesin. Ayrıca Phantom VPN'in bir de özel sürümü bulunmakta ve bu sürüm de yıllık ödeme yapıldığında ayda 5€ karşılığında sınırsız veri sunmakta.

Paketin içerisinde yer alan System Speedup ise aslında Avira'nın özel optimizasyon aracının 30 günlük bir deneme sürümü. Bu araç, yavaşlamış olan PC'lere kullanılmayan dosyaları silerek hızlandırma sunuyor, Windows kayıt defterini temizliyor ve çalıştırma işlemlerini yönetebilmenize imkan tanıyor. Ayrıca dosya şifrelemesi, yedekleme aracı, dosya kurtarma ve ağ yöneticisi gibi özellikleri de bulunmakta. Bunların hepsinin güzel özellikler olduğu söylenebilse de, deneme sürümü sonrasında uygulamayı kullanmaya devam edebilmek için ödeme yapmanız gerekmekte.

Browser Safety (tarayıcı güvenliği) ise Chrome veya Firefox için bir eklenti olarak gelmekte ve arama sonuçlarının yanlarına koyduğu işaretlerle sitelerin güvenli olup olmadıkları konusunda sizi uyarmakta.

Genel olarak bakıldığında Avira Free Security Suite'in birkaç güvenlik ve bakım aracını bir seferde almak için etkili bir yöntem olduğu söylenebilir ancak diğer ödemeli denkleri ile aynı seviyede değil. Paketin içerisindeki her ürün ayrı olarak alınabilmekte ve genellikle bunların, en az aynı seviyede iyi olan alternatifleri bulunmakta. Tabii ki Avira Free Antivirüs, PC'lerin kötü amaçlı yazılımlardan korumak için halen pek çok kişinin birinci tercihi...

Okuyucu Yorumları