Avrupa, WhatsApp'ın Peşini Bırakmıyor!

Görünüşe göre WhatsApp, Facebook ile olan ilişkileri nedeniyle kolay kolay rahata eremeyecek...

WhatsApp'ın peşini bırakmıyorlar!

Avrupa Birliği'nde mobil platformlarda kullanıcı gizliliği açısından önemli gelişmeler yaşanıyor. AB yetkilileri yeni bir açıklamayla WhatsApp'ın kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşmayı durdurması gerektiğini belirtti. Yetkililer ayrıca bu hizmetin gizlilik pratiklerinin de araştırıldığını ifade etti.

AB'de yer alan 28 ülkenin her birinin veri koruma yetkililerinden oluşan Article 29 Working Party tarafından yapılan açıklamada bu sohbet uygulamasının kullanım şartlarındaki yeni değişikliklerle bağlantılı olarak bazı önemli endişelerin olduğuna işaret edildi. Söz konusu grup, WhatsApp'ın bu yeni kullanıcı politikasını incelediklerini ve bunun Avrupa'nın gizlilik yasalarıyla uyumlu olup olmadığını araştırdıklarını belirtti. Duyuruda ayrıca, Facebook'un tam olarak hangi verileri topladığı ve bu verilerin nereden geldiğine dair bir açıklama yapılması istendiği de ifade ediliyor.

Aslında AB dahilinde alanında uzman kişilerden oluşan bir tür akil adamlar grubu olarak da bilinen Article 29, firmalar üzerinde doğrudan bir yaptırım gücü bulunmuyor. Fakat konuyla ilgili yapılan açıklamada oldukça sert ifadeler kullanan grup WhatsApp'ın bu veri toplama sürecine dair acil bazı talepleri olduğu konusunda son derece ısrarlı.

WhatsApp tarafından gelen açıklamalarda ise AB yetkilileriyle "yapıcı diyaloglar" kurulduğu ve platformun uygulanan yasalara uymayı taahhüt ettiği belirtilse de, Article 29'un talepleri doğrultusunda veri toplamanın durdurulup durdurulmayacağına dair net bir duyuru yer almıyor.

Okuyucu Yorumları