Avrupa, Windows Phone'a alışamadı!

Gelen son rakamlar, Windows Phone'un özellikle Avrupa'da dibe vurmak üzere olduğunu gösteriyor!

Windows Phone, Avrupa'ya uzak

Teknoloji alanında da tüketici verilerine yönelik çalışmalar yapan uluslararası analiz firması Kantar, Ocak 2016'da sona eren üç aylık güncel istatistiklerini yayınladı. Elde edilen veriler Windows Phone'un kullanıcı sayısının en büyük beş Avrupa pazarında yavaş yavaş düştüğünü gösteriyor. Geçtiğimiz ay Neowin tarafından yapılan ve "Windows Phone almayı düşünür müsünüz" sorusunun yöneltildiği bir diğer ankette ise katılımcıların neredeyse yarısının Windows Phone almak istemedikleri ya da bu platformla artık ilgilenmedikleri ortaya çıkmıştı.

Gartner tarafından yayınlanan veriler de Windows telefonların satış rakamlarının 2015 itibariyle belirgin bir düşüşe geçtiğini göstermişti. Bütün bu veriler ışığında artık Microsoft tarafından kabul edilmesi ve üzerinde durulması gereken şey daha da belirginleşiyor: Yazılım devi, telefonlarının hala bir şansı olabileceğini düşünüyorsa bu yöndeki stratejisini yeniden ele almak zorunda.

Ocak 2016 itibariyle, ABD dahilinde Windows telefonların yüzde 2.6'lık bir pazar payı olduğu görülüyor. Bu oran yine ABD'de Ocak 2015'te yüzde 4.3'tü. Tablo beş büyük Avrupa ülkesinde daha da kötü. Windows Phone; İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya'daki pazar payını yüzde 3.3'e düşürdü, İngiltere'de ise ancak yüzde 1.1'lik bir artış yakaladı. Avustralya'da ise Ocak 2015'teki yüzde 8.7'lik pazar payı, Ocak 2016'da yüzde 5.4'e düştü.

Çin pazarında ise iOS halen yüzde 25'lik bir paya sahip olsa da, buradaki büyümesi yavaşladı. Avrupa'da da yükselişe geçen Huawei ise yüzde 24.3'lük bir payla Çin'deki en popüler ikinci akıllı telefon markası olmayı başardı. Çin pazarında en çok tercih edilen üçüncü akıllı telefon üreticisi ise Xiaomi.

Avrupa, Windows Phone'a alışamadı!
Okuyucu Yorumları