Avukat: "iPhone, teröristlerin tercihidir"

Apple'ın içeriğini şifrelediği iPhone için akılları zorlayan bir iddia ortaya atıldı!

iPhone için garip iddia!

iOS 7'yle birlikte Apple'ın cihaz şifreleme işlevini etkinleştirmesi, çeşitli eleştirilere neden olmuştu. İddiaya göre bu hamle, kanuni yaptırımları zorlaştırmakta ve suçluların kanunlardan kaçmasını sağlamaktaydı. Ancak Manhattan'ın bölge avukatı Cyrus Vance Jr, yaptığı açıklamayla bu yöndeki iddialara yeni bir boyut kazandırdı.

Bir radyo programında konuşan Vance Jr'a göre iPhone, teröristlerin işinii kolaylaştırıyordu. Avukat, şöyle konuştu: "Apple, mahkeme tarafından içeriğine bakma izni verilse bile kanuni yaptırımın erişemediği bir telefon ortaya koydu." Ancak avukat, mahkeme izni olmaksızın iPhone'un casusluk amaçlı kullanıldığına dair herhangi bir örnekten bahsetmedi. Vance, ilgi çekecek iddialarını "iPhone'un teröristlerin tercih edeceği bir cihaz olacağı" cümlesiyle devam ettirdi.

Avukat:

Altında eğitimsizlik, işsizlik ve iş fırsatının yokluğu, şüpheli ahlaki değerler ve çözülmemiş ruhsal sorunlar gibi birçok sebebin yatabildiği terörizmi yalnızca iPhone'a bağlamak, fazlasıyla garip bir girişim olsa da, çok şaşırtıcı değil çünkü benzer iddialara daha önce rastlamıştık.

Okuyucu Yorumları