Bağlantı sorunlarını 5 adımda çözüyoruz!

Bağlantı sorunu yaşadığınızda ne yapmanız gerekiyor? İşte çoğumuzun sorununu çözen basit adımlar!

İnternet kopunca ne yapmalı?

Web tarayıcınızın internet bağlantısının bulunmadığını söylemesi, bilgisayarımızın başındayken canımızı sıkabilen durumlardan bir tanesi. Endişe etmeyin, çünkü sorunu ortadan kaldırmanızı ve tekrar internete bağlanmanızı sağlayacak 5 basit adımı aşağıda sıraladık.

Bağlantı sorunlarının elbette birçok nedeni olabilir, ancak aşağıdaki 5 madde bu sorunların birçoğunu kapsayacağından sorunu çözme ihtimaliniz yüksek. Çözemeseniz bile, en azından sorunun nerede olduğunu bulacaksınız.

1. Router'ınızı kapatıp açın

Bu çok bilinen bir yöntem ancak çoğu zaman işe yarıyor. Router'ınızı kapatıp açarak geçici hataları ve sorunları ortadan kaldırmanız mümkün olabilir.

2. Diğer cihazlarla kontrol edin

Router'ınızı yeniden başlatmak işe yaramadıysa, sorunun evinizin içinde mi, yoksa dışında mı bulunduğunu belirlemeye geldi. Bunu yapmanın kolay bir yolu, telefonunuz, tabletiniz veya farklı bir PC'nizle internete bağlanmayı denemek.

Cihazların hiçbiri bağlanmıyorsa, sorun servis sağlayıcınızla ilgili olabilir. Bu durumda servis sağlayıcınızı arayıp arızanın ne kadar süreceğini öğrenebilirsiniz.

Bağlantı sorunlarını çözmede geriye kalan 3 adım

Bağlantı sorunlarını çözmede geriye kalan 3 adım

3. Wi-Fi sorunlarını giderin

Wi-Fi bağlantınız birden bire çalışmayı durdurduysa (bu sorun diğer cihazlarda da varsa), router'ınızın ayarlarını kontrol edin. Bazı durumlarda Wi-Fi kanalını değiştirmek, sorunu çözebilir. Son zamanlarda ağınızda herhangi bir ayar değişikliği yaptıysanız, bunları geri almayı deneyin ve evinizdeki bir başkasının ağ parolasını değiştirmediğinden emin olun.

4. Sorun sadece bir cihazdaysa...

Cihazlarınızdan sadece bir tanesi bağlanmıyorsa, sorunu bulmanız daha kolay olabilir. Bu cihazı baştan başlatmak çoğu zaman sorunu çözecektir. Wi-Fi sürücülerinizin en son sürümünü yüklemek, işletim sisteminizin son güncellemelerini yüklemek ve bir virüs taraması gerçekleştirmek, yapabileceklerinizin başında geliyor.

Bazen farklı bir web tarayıcısı denemek de fayda edebilir. Sorun tarayıcınızdaysa onun ayarlarını sıfırlamayı deneyin.

5. Diğer ipuçları

Yazılımlarınızı ve router firmware'inizi güncel tutmak, iyi bir alışkanlık olacaktır. Bunun yanında komşularınızın ağınıza girdiğinden şüpheleniyorsanız, router'ınızın web arayüzünden Wi-Fi ayarlarına gidin ve Wi-Fi parolasını değiştirin. Böylece kablosuz ağ üzerinden bağlanan her cihaz, bu yeni parolayla bağlanmak durumunda olacak.

Okuyucu Yorumları