Ballmer'ın Micorosft'tan sonraki planı nedir?

Koltuğunu bırakmaya hazırlanan Steve Ballmer, akıl almaz servetiyle şimdi ne yapacak?

O kadar parayla ne yapacak?

Steve Ballmer'ın Microsoft'tan ayrılma haberinin üzerine gelişmeler devam ediyor. Ballmer'ın şirketin yönetminden ayrılacağı haberi, çok ironik bir biçimde, şirketin hisselerinin bir günde yüzde 7 yükselmesine neden olmuştu. Bu aynı zamanda Balmer'ın bir günde 780 milyon dolar zenginleşmesine neden oldu çünkü Ballmer aynı zamanda 313 milyon adet hisse senediyle şirketin yüzde 4'üne sahip bulunuyor.

Ballmer, Microsoft'tan ayrıldıktan sonra da hisselerini elinde tutacağını ve şirketin en büyük hissedarlarından olmaya devam edeceğini açıkladı. Şu anki değerleri ile Microsfot hisseleri sayesinde, Ballmer 11,5 milyar dolarlık bir servete sahip. Bu da onu ABD'nin en zengin 22. insanı yapıyor. Ballmer'ın yakın arkadaşı, Bill Gates ise 72,7 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı sıfatını elinde tutuyor.

Ballmer emeklilik için Microsoft'tan ayrıca bir ikramiye almayacak. Büyük şirketlerde CEO'ların emekli olması halinde altın paraşüt ismi verilen büyük bir tazminat gelenek kabul ediliyor. Ancak, Ballmer'ın aynı zamanda şirketin büyük ortağı olmasının bu ikramiyenin diğer hissedarlar arasında rahatsızlık yaratabileceği düşünülüyor.

Ballmer'ın, emeklilikten sonra bu kadar para ile ne yapacağı ise bilinmiyor. Microsoft'un kurucularında Paul Allen, kazandığı parayla başka teknoloji yatırımları yaptığı için Ballmer'ın da benzer girişimlerde bulunması bekleniyor ancak Ballmer şu anda geleceğe dair hiçbir hazırlığının olmadığını, Microsoft'un yoğun işleri arasında buna vakit bulamadığını, yeni bir CEO seçildikten sonra yükünün hafifleyeceğini ve gelecek planları kurmaya başlayabileceğini vurguluyor.

Okuyucu Yorumları