Ballmer'ın eleştirileri sürüyor...

Microsoft'un eski patronu Steve Ballmer, Nadella'nın Microsoft'unu eleştirmeye devam ediyor!

Eleştiriye devam!

Microsoft'un en büyük kişisel hisse sahibi eski CEO Steve Ballmer, firmanın mobil profilini öne çıkarmak için ne yapması gerektiği konusunda sesini yükseltmekten geri durrmuyor. Birkaç hafta önce Ballmer, Universal Windows Platformu'nun uygulama boşluğunu doldurmayacağını ve Windows Mobile üzerinde de çalışan Android uygulamalarının en iyi yol olduğunu söylemişti. Ancak Android uygulamalarının Windows üzerinde çalışmasına imkan tanıyacak olan Project Astoria şimdilik askıya alınmış durumda.

Business Insider ile yaptığı röportajda eski CEO, Satya Nadella'nın Windows'un mobil platformu için açık bir rota belirlemesi gerektiğini söylemekteydi. Tabii ki bu arada, Microsoft'un mobil alanındaki zayıflığına sebep olan liderin de Ballmer olduğunu unutmamak gerekiyor. Röportajda, Ballmer'ın doğru strateji yoluna Nokia'nın donanım bölümünü satın aldığında karar verdiğini, ancak Nadella'nın bunu değiştirdiğini düşündüğü anlaşılıyor.

Tabii ki Ballmer'ın Microsoft'un diğer iş alanları hakkında söylediği olumlu şeyler de oldu. Microsoft'un Office 365 ve Azure çalışmaları, Ballmer'ın onayladığı iş alanlarıydı.

Ballmer yaptığı röportajda, yatırımcı olarak bulunduğu bir diğer firma olan Twitter'dan da bahsetti. Twitter'ın gücüne inandığını belirten Ballmer, CEO Jack Dorsey'ye olan inancının da altını çizdi. Ballmer, Dorsey sayesinde Twitter'ın gerçek potansiyeline ulaşmasının mümkün olacağını söyledi.

Okuyucu Yorumları