Başa bela olan VHS kaset!

VHS kasetler artık çok eskide kalmış olabilir. Ama bugün bile, birilerinin başına bela olabiliyor!

Başa bela olan VHS kaset!

VHS kasetler bir kısmımız için hiçbir şey ifade etmezken, çoğumuza eski günleri hatırlattığı kesin. Ama geçmişte kaldığını düşünsek de, bu kasetler günümüzde bile birilerinin başına iş açmaya devam ediyor.

Filmler, VHS kasetler içerisinde evlere hediye paketi gibi geliyorlardı ve hemen her sokakta bulanabilen video kiralama mağazalarından, sadece birkaç ay önce sinemalarda oynamış olan bir filmi kiralayabiliyordunuz. Tabii ki kimse bu anıların yıllar sonra geri dönerek kendilerini rahatsız etmelerini beklemiyordu. Hatta James Meyers, büyük olasılıkla o günleri çoktan unutmuştu. Ama bu durum, tutuklanması ile beraber değişmiş olsa gerek.

Meyers'in WSOC-TV'ye bu hafta söylediğine göre tutuklama emri, Meyers'in "Freddy Got Fingered" adlı bir VHS kasetini J&J video kiralama mağazasına 2001 yılında geri teslim etmeyi unutması sebebi ile verilmişti. J&J mağazaları artık mevcut değil ancak Meyers, Salı sabahı kızını Concord, Kuzay Karolayna'daki okuluna götürürken bir polis memuru tarafından kenara çekildi. Polisin kendisini durdurma sebebi, arka ışıklarında bulunan bir problemdi.

Ancak asıl sorun bundan sonra başladı. Polis, Meyers'in detaylarına baktığı sırada, yıllar önce kiraladığı bir VHS kaseti geri götürmediği için hakkında arama emri bulunduğunu fark etti. Bu yüzden de Meyers'in tutuklanması gerekiyordu.

Concord Polis Teşkilatı konu hakkında yorum yapmış değil ancak Meyers, hayatında ilk defa kelepçelendiğini söylüyor.

"Freddy Got Fingered" filmi ise, işsiz olan bir çizgi film çizerinin, annesi, babası ve kardeşi Freddy'nin yanına eve dönmesini anlatmakta. Filmin yönetmeni Tom Green, şaşkınlığını Twitter üzerinden duyururken, New York Daily News'e, finansal olarak yardımcı olmak için hazır olduğunu söylemiş durumda.

Meyers 27 Nisan tarihinde mahkemeye çıkacak ve en iyi ihtimalle 200 dolar ceza ile karşı karşıya kalacak.

Okuyucu Yorumları