Başlat Menüsü ve Windows 9!

Microsoft'un sözünü verdiği Başlat Menüsü ve Windows 9 hakkında yeni iddialar var!

Başlat Menüsü ve Windows 9!

Microsoft, Build 2014 konferansında Başlat Menüsü'nün, 2014 içinde yayınlanacak yeni bir güncelleme ile geri geleceğinin müjdesini vermişti. Dolayısıyla kullanıcılar Windows 8.2'den önce Başlat Menüsü'nün geri gelmesini beklerken bir Rus Hacker grubu, muhtemel ismiyle Windows 8.1 Update 2'nin bazı özellikleri hakkında bilgiler ele geçirdiklerini iddia ettiler. Bu bilgiler arasında en çok dikkat çekeni, güncellemenin Ağustos ya da Eylül'de gelecek olması. Dahası, güncellemenin Windows 8.2 olarak karşımıza çıkma ihtimali de hiç az değil.

Grubun açıklamalarına göre, ele geçirdikleri ekran görüntülerinde, Microsoft'un sözünü verdiği Başlat Menüsü'ünün görüntüleri de yer alıyor. Başlat Menüsü, aynı Windows 7'de olduğu gibi ekranın sağ altından çıkıyor. Bu da tam olarak kullanıcıların Microsoft'tan istediği şey.

Hacker grubu ayrıca, Windows 9 hakkında bilgilere ulaştığını da iddia ediyor. Gruba göre, Windows 9, bulut bilişimle entegre bir işletim sistemi olacak. Hatta hacker grubu, Windows 9'un, aynı Chrome OS'da olduğu gibi, tamamen internet üzerinden çalışacağını iddia ediyor. Bakalım Microsoft gerçekten bu kadar büyük bir devrime cesaret edebilecek mi?

Okuyucu Yorumları