Başlat menüsü Windows 9'a mı kaldı?

Windows 8.1'e gelmesi beklenen Başlat menüsü, yoksa Windows 9'a mı kaldı?

Başlat menüsüne ne oldu?

Microsoft, Windows'tan kaldırdığı Başlat menüsünü geri getirme kararını sene başında açıklamış ve Windows 8.1'e gelecek olan yeni güncellemeleri adres olarak göstermişti. Ancak ilk güncellemeden Başlat menüsü çıkmadığı gibi, yeni güncellemelerde de menüden şimdilik bahsedilmiyor. Microsoft'un bu sırada çok yoğun olarak Windows 9 üzerinde çalıştığı ve Steve Ballmer'ın enkazı olarak bilinen Windows 8'ten kurtulmak istediği tahmin ediliyor. Dolayısıyla, kullanıcıların Windows 8.1'den Windows 9'a geçişini hızlandırmak için Windows 8.1'e Başlat menüsü gelmeme ihtimali de çok yüksek görülüyor.

Microsoft ayrıca, çok beğenilen Windows 7'nin de ileride bir Windows XP vakasına dönüşmemesi için bu işletim sisteminin destek süresini uzatmamayı düşünüyor. Böylece özellikle iş dünyasının şimdiden, Windows 7 bilgisayarlarını Windows 9'a güncellemek üzere hazırlık yapmasını istiyor. Windows 7 şu anda kullanımda olan Windows sistemleri arasında %51.22 ile en yüksek paya sahip bulunuyor.

Microsoft'un Windows 9'u hazırlarken Windows 7'nin ve Windows 8'in çok beğenilen özelliklerini birleştirerek çekici bir işletim sistemi hazırlamaya çalıştığı biliniyor.

Okuyucu Yorumları