Beat the Game, E-Gameshow'da

Türk yapımı müzikal macera oyunu "Beat the Game" E-Gameshow'da.

Beat the Game çıktı!

"Karate Kamil" serisiyle tanıdığımız Cemre Özkurt'un, San Francisco'daki stüdyosu Worm Animation'ın şu anda Steam Greenlight oylamasında olan macera oyunu Beat the Game, 2 - 5 Haziran arasında Ankara'da düzenlenen Türkiye'de en yüksek katılım gören oyun fuarı E-Gameshow'a katılıyor. Fuarı ziyaret edecek olanlar oyunun betasını oynayabilecek ve oyunda çalışan sanatçı ve programcılarla tanışma imkanı bulabilecekler. E-Gameshow Ankara Söğütözü'ndeki Congresium'da gerçekleşecek. Geçtiğimiz aylarda San Francisco'daki GDC Oyun Fuarı'nda ve Los Angeles'daki IndieCade Bağımsız Oyun Festivali'nde oyuncuların yanısıra Sony ve Microsoft'un da özel ilgi alanına giren oyun, Steam ve Apple Store'ın yanısıra Xbox One ve PS4'da da yayınlanacak.

"Sürreal macera oyununun müzik yapımıyla birleşimi"

Absürd, soyut bir paralel evrenin içinde geçen Beat the Game, fütüristik ve alternatif bir geleceği resimliyor. Oyundaki kahramanımız Mıstık yolunu, rastladığı objeleri bir araya getirerek oluşturduğu seslerle buluyor. Boynundaki kayıt cihazıyla hiç duyulmamış sesler arayan Mıstık, bazen bir taşı fırlatarak çıkardığı gürültüyü kaydediyor, bazen de yeni tanıştığı başka bir karakterden ses örnekleri alıyor. Oyun boyunca yapmanız gereken bu parçaları birleştirip benzersiz bir müzik oluşturmaya çalışmak. Oyun sırasında uzaktaki sesleri duymanızı sağlayan "ses tarayıcısı" veya uzaktan kumandalı "Roboball"daki birinci kişi kamerasıyla etrafta gizlenmiş objeleri çabuk bir şekilde bulabileginiz bazı yardımcı retro teknolojik araçları da kullanabileceksiniz.

Bütün sesleri topladıktan sonra ise canlı bir şov yapmanız gerekiyor. Bu şovda 8 kanallı ses mikseriyle ses örneklerini doğru sıra ile çalarak şarkıları oluşturacaksınız. Şovunuzu seyirciler beğenirse bir sonraki bölüme geçebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları