Bedava U2 albümü, Apple'ın başına iş oldu!

Apple'ın iPhone 6 tanıtımında bedava dağıttığı U2 albümü, bazılarını hiç memnun etmedi!

Bedava albüm can sıktı!

Apple, yeni iPhone'ları tanıtırken, promosyon amacıyla kullanıcılarına büyük bir sürpriz yaptı ve ünlü rock grubu U2'nin yeni albümü Songs of Innocence'ı iTunes üzerinden tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğunu açıkladı.

Ancak bu sürpriz kısa sürede, kullanıcıların kabusuna dönüştü zira Apple, bedava dağıtmak için yaklaşık 100 milyon dolar ödediği U2 albümünün tüm kullanıcılarına ulaştığından ve ödedikleri paranın hakkını sonuna kadar aldıklarından emin olmak için, U2 albümünü tüm Apple kullanıcılarının cihazlarına otomatik olarak yüklemeye başladı.

İşin daha da ilginç tarafı, kullanıcılar bu albümü hafızası yeterince boş olmayan telefonlarında tutmak istemeyip de silmeye çalıştıklarında başarılı olamadıklarını fark ettiler ve sosyal ağlar kısa sürede Apple'ın tavrından şikayet eden kullanıcıların yakınmaları ile doldu.

Kullanıcıların bir çoğu albümün cihazlarına izinsiz olarak yüklenmesinden şikayet ederken, küçük bir bölümün ise U2 grubunu sevmedikleri halde cihazlarında albümlerini taşımak zorunda bırakılmaktan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Kullanıcıların şarkıları, sola doğru kaydırıp çıkan sil tuşuna basmaları gerekiyor, ancak çoğu kullanıcı durumun farkında olmadığı için şarkıları silemiyorlar. Ayrıca, U2 albümünü iTunes hesaplarından silmek isteyenlerin de iTunes hesaplarına login olarak, şarkıyı bulmaları ve kapak görselinin sol üst köşesinden çıkan kırmızı X işaretine tıklamaları gerekiyor.

Bu arada, Apple'dan ilginç bir çözüm geldi. Haberimizin ikinci sayfasında.

Apple'dan U2 albümünü kaldırma aracı!

Apple'dan U2 albümünü kaldırma aracı!

Apple, Songs of Innocence albümünü hesabınızdan kaldırmanız için özel bir yol sunmaya başladı. Albümü silmek için Apple'ın bu destek sayfasına tıklamanız ve sayfadaki adımları gerçekleştirmeniz yeterli.

Şarkıları Mac, PC veya iPhone'ununuzdaki Müzik uygulamasına indirdiyseniz, onları elle silmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları