Bedava U2 albümü için beklenen özür geldi!

Pek çok Apple kullanıcısının büyük tepkisini çeken uygulama için özür geldi; ama Apple'dan değil!

Beklenen özür geldi!

Albüm "Songs of Innocence" (Masumiyet Şarkıları) olarak adlandırılmış olabilir ama U2'nun öne çıkan ismi Bono, albümün "zorla" kullanıcıların iTunes hesaplarına ve çalma listelere eklenme konusunda kendilerinin de suçu olduğunu kabul etti. Bedava bir albüm her ne kadar kulağa güzel bir fikir olarak gelse de, sorun bazı iOS kullanıcılarının otomatik indirme seçeneğini kabul etmiş olmaları ve albümün Apple tarafından bu cihazlara "zorla" yüklenmiş olmasından kaynaklanıyor.

Bütün bu problemdeki kendi payı için Bono, iTunes kullanıcılarından, Apple'ın 100 milyon dolarlık reklam anlaşmasının bir parçası olmak zorunda bırakıldıkları hissi için özür diledi. Facebook üzerinden düzenlenen bir röportajda, U2 hayranları gruba sorularını sordular ve bunlar arasından biri özellikle dikkat çekiciydi: "Lütfen bir daha insanların çalma listelerine otomatik olarak indirilen bir iTunes albümü yayınlamayın. Bu gerçekten kabaydı."

Bono ise bu fikri kabul ederek, acı dolu bir iç çekişin ardından, şu cevabı verdi: "Oops. Ehm. Onun için üzgünüm. Başlangıçte güzel bir fikirdi ama sonrasında ipin ucunu kaçırdık."

Bütün zamanların en büyük albümü olarak tanıtılan "Songs of Innocence" 500 milyonun üzerindeki iTunes kullanıcısına bedava indirme seçeneği olarak sunuldu. Ancak, bazı kullanıcılar için istenmeden cihazlarına indirilen bu albüme karşı yükselen sesler o kadar fazlaydılar ki, Apple bu albümün iTunes kitaplıklarından kaldırılması için özel bir yazılım ve destek belgesi yayınlamak zorunda bile kaldı...

Okuyucu Yorumları