Bedava yazılımlar için 5 güvenilir mekan!

Reklam ve hatta zararlılarla gelen ücretsiz yazılımlardan bıktınız mı? İşte sizin için 5 kaynak!

"Bedava" buradan indirilir!

Ücretsiz bir yazılım bulma konusunda Linux kullanıcıları şanslı, çünkü temiz yazılımlarla dolu paket yöneticilerini kullanabiliyorlar. Android ve Windows kullanıcıları ise "ücretsiz" adı altında reklamlarla ve hata zararlıyla gelen yazılımlara rastlayabiliyorlar.

Burada firmalar tarafından değil, bir topluluk tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu yazılımlar öne çıkıyor. Ancak temiz, açık kaynak kodlu yazılım bulmak ve diğer temiz ücretsiz yazılımları keşfetmek zor olabilir. Bu yazımızda ücretsiz yazılımlar için temiz kurulum dosyaları ve güncellemeler elde edeceğiniz 5 yeri size tanıtmak istiyoruz.

F-Droid (Android): Android için açık kaynak kodlu uygulama mağazası

Aradığınız, reklamsız ve güvenli ücretsiz yazılımlar ise, öncelikle F-Droid'e göz atmalısınız. Alternatif bir uygulama mağazası olan F-Droid, yalnızca açık kaynak kodlu yazılımlara yer veriyor.

Android'in Linux kernel'ini temel aldığını biliyorsunuzdur ancak bu, tüm ekosistemin açık kaynak kodlu olduğu anlamını taşımıyor. Tabi ki bu durum, Android için açık kaynak kodlu yazılım olmadığı anlamına gelmiyor - F-Droid, tam bu noktada devreye giriyor.

F-Droid'den daha şık bir arayüzü tercih ediyorsanız, Fossdroid.com'a göz atın.

NPacked, Fosshub ve diğerleri

NPacked, Fosshub ve diğerleri

NPacked (Windows): Windows için paket yöneticisi

NPacked, yüzlerce ücretsiz program arasında dolaşmanıza ve yüklemenize izin veriyor. Program, Windows için toplamda 1.000 uygulama ve birkaç açık kaynak kodlu oyun sunuyor. NPacked'in yüklü uygulamalarınız için güncelleme teklif etme gibi bir özelliği bile var.

Fosshub (Web): Gereksizlerden arınmış ücretsiz yazılım

SourceForge gibi siteler, bir süre önce açık kaynak kodlu yazılımların merkezi durumundaydı. Ancak bir miktar ek gelir elde etmek için indirmelere eklenen adware yazılımlar, sitenin kullanıcılar arasında kötü ün salmasına neden oldu. Bugün birçok proje, Github gibi farklı sitelere taşınmış durumda. Ancak yeni alternatifler de ortaya çıkmaya devam ediyor.

Bu alternatiflerden biri olan Fosshub, kullanıcılar için adware'siz indirmeler (ve geliştiriciler için bir kod sunucusu) sunuyor. Yani Fosshub, temiz yazılımlar için harika bir kaynak.

Bedava yazılımlar için 5 güvenilir mekan!

Keratin (Windows): Yükleme dosyalarını güncel tutun

Aileniz ve arkadaşlarınız, sizden bilgisayar konusunda sıkça yardım istiyorsa, bu iş için içerisi programla dolu bir USB oluşturmuş olma ihtimaliniz var. Ancak bu USB çubuğundaki programlar, kısa zamanda eskiyebilir. Bu durumda yükleme dosyalarını güncellemeniz gerekecektir.

Keratin, kurulum dosyalarıyla dolu bir klasörü ve taşınabilir yazılımları otomatik olarak güncelleyerek bu işi kolay bir hale getiriyor.

Ninite (Web/Windows): Yazılım indirme aracı

Böyle bir listeyi Ninite'sız tamamlamak olmazdı. Ninite.com, Windows'u yükledikten sonra ilk ziyaret etmeniz gereken sitelerden bir tanesi. Yüklemek istediğiniz programları seçmeniz yeterli. Bunun ardından içerisinde istenmeyen şeylere rastlamayacağınız, tek bir EXE dosyası indireceksiniz. Bu EXE dosyasını hem seçtiğiniz programları yüklemek için, hem de aynı programları güncellemek için kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları