"Beğenme" düğmesi gelmeyecek çünkü...

Facebook'ta "beğen" düğmesini icat eden isim, beklenen "beğenme" düğmesi hakkında ilk kez konuştu!

"Beğenme" düğmesi olur mu?

Facebook'ta arkadaşınızın paylaştığı bir gönderi için "beğen" yerine "beğenme" düğmesine basmak istediğiniz olmuştur. Ancak bildiğiniz gibi sosyal ağ, böyle bir düğme sunmuyor.

"Beğenme" düğmesi bir yana, beğen düğmesi bile Facebook'ta zamanında çok tartışılmış. Bu bilginin kaynağı ise Facebook'un beğen düğmesinin mucidi ve eski CTO'su Bret Taylor. Taylor ile konuşma fırsatı bulan Techradar, "beğenme" düğmesinin sosyal ağda neden kullanılmadığını (ve belki de hiçbir zaman kullanılmayacağını) öğrenmiş.

Taylor, beğenme düğmesini çok kez konuştuklarını, böyle bir düğmenin ismi hakkında bile görüş paylaştıklarını söylüyor. Ancak Taylor'a göre böylesine olumsuz bir düğmenin sosyal ağda "birçok talihsiz sonucu" olabilirdi. Taylor, beğen düğmesini eklemelerinin nedenini şöyle anlatıyor:

"Düğmeyi sunmamızın ilk nedenlerinden bir tanesi, insanların çoğu zaman bir şeyi onaylamak istemeleri ancak bu konuda söyleyecek bir şeylerinin olmamasıydı. Ve birçok yorum, "wow", "cool" gibi tek kelimeden oluşuyordu. Bu yüzden beğen düğmesi, tek bir tıklamayla aynısını yapmanızı sağladı. Düğmenin sadece "beğenmek" hissini sunmadığını söyleyebiliriz."

Taylor, "beğenme" düğmesinin aynı şekilde işlemeyeceğini, aksine beraberinde bolca olumsuzluk getirebileceğini söylüyor. Eski CTO, bir şeyi beğenmiyorsak, onun hakkında muhtemelen söyleyeceğimiz birkaç kelime olduğunu ve dolayısıyla beğenmediğimiz gönderiler için bir yorum yazmamız gerektiğini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları