Beklenen tarayıcı Vivaldi hazır; İndirin!

Neredeyse 1 yıldır merakla beklenen yeni web tarayıcı Vivaldi, sonunda indirilmeye sunuldu!

...Ve Vivaldi hazır!

Google'ın, Chrome tarayıcısını 2008'de kullanıma sunması ve söz konusu tarayıcının getirdiği sadelik mevcut diğer tarayıcılar üzerinde de dönüştürücü bir etki yaptı. Chrome'dan ilham alan bu tarayıcılar araç çubukları, menüler gibi unsurları web siteleri görüntülemek açısından daha iyi bir manzara sunmak adına geri plana atmaya başladılar.

Chrome'un da kanıtladığı üzere sadelik elbette web üzerindeki en önemli niteliklerden biri. Fakat Norveç menşeili tarayıcı Opera'nın yaratıcılarının imzasını taşıyan Vivaldi, pek çok şeyi göz önünde tutmak isteyen kullanıcılara bir şans veriyor. Hatırlanacağı gibi Vivaldi'nin beta sürümü, geçtiğimiz yılın Kasım ayında kullanıma sunulmuştu. Ve şimdi, ilk kararlı sürüm yayında...

Kullanıcıların istekleri ve talepleri doğrultusunda daha fazla seçeneğin göz önünde olmasını sağlayan Vivaldi, 1.0 sürümü ile yine de oldukça düzenli bir arayüzü korumayı başarıyor. Üstelik kullanıcılara, kişiselleştirme açısından pek çok imkan da sunuluyor. Ayrıca konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Vivaldi yazılımcılarının yeni özellik taleplerini de hızlı bir biçimde değerlendirecekleri belirtiliyor.

Windows, OS X ve Linux bilgisayarlarda kullanıma sunulan Vivaldi'nin ayrıca bir mobil sürümü de şu an hazırlık aşamasında.

Okuyucu Yorumları