Beklenen uygulama Windows Phone'a geliyor!

Windows Phone kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir uygulama daha, sonunda geliyor!

Windows Phone'a yeni müjde!

BlackBerry'nin artık düşüşte olduğunu herkes biliyor. Bir dönemin en iddialı markalarından olan BlackBerry, son iki yıldır yaptığı değişimlerle de piyasada tutunamadı ve düşüş grafiği daha da dik bir hal aldı.

Fakat firma halen elinde bulunan kozları o ya da bu şekilde kullanmak istiyor. BlackBerry artık telefon üretmekten çok, platformlar arası iş yapabileceği yazılımlar üzerinde ter dökmekte ki geçen yıl iOS ve Android platformlarına sunduğu Messenger servisi, ona büyük bir kazanç sağlamıştı. Her ne kadar bu iki dev isim üzerinde kullanılıyor olsa da halen "platformlar arası" olması için Windows Phone sistemine de ulaşması gerekiyordu ki Perşembe günü firmanın CEO'su John Chen tarafından yapılan bir açıklamaya göre, BBM'in Windows Phone için devreye gireceği gün, daha net bir hal aldı.

Nokia ve BlackBerry'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı proje her zaman gündemdeydi ama çıkış tarihi için herhangi bir zaman dilimi gösterilmiyordu. Ancak BlackBerry CEO'su Chen, WP platformu için bu yaz aylarında BBM kullanımı başlayacağını dile getirince bilmece de çözülmüş oldu. Bir zamanlar sadece BlackBerry telefonlara sunulan BBM hizmeti, Android ve iOS platformları için Ekim 2013 tarihinde kullanıma açıldığında, tek günde 10 milyon indirilme sayısına ulaşmıştı.

Tüm bu heyecan verici gelişmelerin yanında Chen'in BlackBerry telefonlar için yaptığı açıklamalar da dikkat çekti zira firmanın geçen yıl bu zamanlarda sahip olduğu 6.8 milyonluk telefon satışı 2.6 milyona düşmüş durumda...

Okuyucu Yorumları