Beyninize yeni bir vücut bulan firma: Humai

Şaka değil; gerçek: Bu yeni firma, öldüğünüzde size yeni bir beden sunmayı vaat ediyor...

Beyniniz için yeni bir vücut!

Bilim kurgu filmlerinden fırlayan bir gelişme ile Avusturalyalı yeni firma Humai, bir kişinin bilincini, kişi öldükten sonra yapay bir vücuda aktaracak olan bir teknoloji üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Yapay zeka ve nanoteknoloji desteği ile konuşma tarzı, davranış desenleri, düşünce süreci ve vücudunuzun içten dışa nasıl çalıştığı hakkında bilgi topladıklarını söyleyen Humai CEO'su Josh Bocanegra, bu verinin daha sonra çoklu sensör teknolojilerine kodlanarak, hayatını kaybeden kişi için üretilecek bir yapay vücuda yerleştirileceğini söylüyor.

Popular Science ile konuşan Bocanegra, firmanın bu amacını önümüzdeki 30 yıl içerisinde nasıl gerçekleştireceğini açıklıyor: "Öncelikle geliştirdiğimiz çeşitli uygulamalar aracılığıyla üyelerimizin ölümlerinden önce haklarında yoğun bilgi topluyoruz. Daha sonra da Humai'nin "cryonics teknolojisi" yardımıyla beyni donduracağız ve teknoloji tamamen geliştirildiğinde beyni yapay bir vücuda yerleştireceğiz."

Bocanegra'nın söylediğine göre beynin çürümesinin engellenmesi ise, nanoteknoloji ile hücrelerin yenilenmesi ve geliştirilmesi sayesinde sağlanacak. Ayrıca CEO, klonlama teknolojisinin de bu alanda yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Şu anda Humai sadece 19 çalışana sahip. Firmanın finansal desteği ise tamamen Bocanegra tarafından sağlanıyor...

Okuyucu Yorumları