Bilgisayar Bellek Yongaları İçin Dev Teknoloji!

T-Rays teknolojisi üzerinde yapılan çalışmalar, bellek gücü üzerinde inanılmaz bir değişim sağlıyor!

Bellek yongalarında büyük devrim!

Ortaya çıkan bazı yeni gelişmeler yakın bir gelecekte bilgisayar hafızalarında çok önemli geliştirmelerin söz konusu olacağını gösteriyor. Terahertz radyasyon ya da diğer bir adıyla T-rays teknolojilerine dair yapılan yeni bir araştırma sayesinde bilgisayar hafıza yongalarının çok daha etkili bir güce sahip olacağı anlaşılıyor.

Normalde, örneğin hava limanlarındaki tam bir vücut taraması yapmak için kullanılan vücut görüntüleme çözümleri için yararlanılan T-rays teknolojisinin, bilgisayarlardaki hafıza hücrelerini reset'lemede mevcut manyetik alan yöntemi yerine kullanılmasıyla söz konusu sürecin bin kat daha hızlı olabileceği belirtiliyor.

Nature Photonics'te yayınlanan araştırma teknik anlamda "TmFeO3'teki manyetizasyonun ultra hızlı bir biçimde değiştirilmesi" olarak nitelendiriliyor. Araştırmacılar normalde zayıf bir ferromagnet olan TmFeO3 üzerinde yaptıkları testlerde gelenekse manyetik alanın gücünün oldukça arttırılabileceğini keşfettiler. Diğer yandan araştırmanın henüz daha yolun başında olduğunu ve gerçek bilgisayar hafıza hücreleri üzerindeki çalışmaların sürmesi gerektiğini de ekleyelim.

Bu doğrultuda yakın bir gelecekte bu alanda üçüncü nesil bir High Bandwith Memory'nin (HBM) bilgisayar performansını ciddi miktarda arttırması bekleniyor. Bu tür cihazların da 2019 itibariyle piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları