Bilgisayarını tabanca ile "öldürdü..."

PC'nizde çok sık mavi ekran sorunu yaşasaydınız; siz de onu böyle "öldürür müydünüz?"

Bilgisayarını "öldürdü!"

Reuters tarafından yayınlanan eğlenceli bir polis raporuna göre, Colorado sakini 37 yaşındaki bir kişi, "asi bilgisayarına" karşı şiddet kullandı.

Polis, şehirdeki bir ara sokaktan gelen silah sesleri sonrasında bölgeye gitti. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildi. Polis raporunda belirtildiğine göre: "bir bölge sakini son birkaç ay boyunca bilgisayarı ile mücadele etmekten bıkmıştı. Bilgisayarını arka sokağa götürdü ve bir tabanca ile bilgisayara sekiz el ateş ederek, etkili bir şekilde imha etti."

Bölge sakini, Lucas Hinch, başka hiçbir suç ile (sarhoş veya madde etkisinde olmak gibi) suçlanmadı. Hatta polis olay yerine ulaştığında ve geçerli bir sebep olmadan silah ateşlemek ile suçladığında oldukça işbirlikçi bir tutum sergiledi. Anlaşıldığı üzere Hinch'in, arka sokakta bilgisayarını silah ile "öldüremeyeceğinden" haberi yoktu.

Fotoğraftan görüldüğü üzere kurban, siyah ve beyaz karışımı masaüstü bilgisayardı. Ölü masaüstü bilgisayarın yan tarafında kurşun delikleri rahatlıkla görülebilmekte.

Hinch, L.A. Times ile yaptığı röportajda, karşılaştığı çok miktardaki mavi ekran sorununun kendisini bu harekete ittiğini söylemekte. Hinch'in söylediğine göre durum, kendisi için oldukça sinir bozucuydu ve artık sınıra ulaşmıştı. Hareketin kesinlikle önceden planlanmamış olduğunu söyleyen Hinch, cihazın arkasında herhangi bir şey olmadığından ve kurşunların sekmeyeceğinden emin olduğunu söylemekte.

Bölge kanunlarına göre Hinch'in 12 ay hapis cezası alması mümkün ancak şüphelilerin geçmiş suçu bulunmuyorsa ve işbirlikçi davranıyorlarsa, bu cezadan genellikle kurtulabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları