Bilgisayarınızda virüs mü var?

PC'nizi zararlı, virüs gibi tehditlere karşı taramanın çok hızlı bir yolunu arayanlar... İşte çözüm!

PC'niz virüslü mü?

Bilgisayarımızın ve verilerimizin güvenliğini tehdit eden zararlılar, virüsler ve casus yazılımlar, her geçen gün şekil değiştirerek varlıklarını sürdürüyorlar. Onlardan korunmanın en iyi yollarından bir tanesi, arka planda çalışan bir antivirüs ile PC'nizde olup her işlemi taratmak. Ancak bazı zamanlarda antivirüs yazılımınız da yanılabilir ve bazı zararlıları tanıyamayabilir. İşte bu durumda, elle tarama yapmaya izin veren pratik araçlar devreye giriyor.

Sürekli arka planda çalışan, PC'nizde kendi kendine tam bir tarama başlatıp işlerinizi yavaşlatan bir antivirüs size göre değilse, aşağıdaki harika güvenlik araçlarından biriyle sisteminizi kendiniz tarayabilirsiniz.

Comodo Cleaning Essentials
(Windows XP, Vista, 7; 32-bit ve 64-bit sistemler)

Bilgisayarınızı virüs ve zararlı tehditlerine karşı tarayan ve onları karantinaya alan yazılım, oldukça temiz ve basit bir arayüze sahip. Comodo Cleaning Essentials, piyasadaki en iyi antivirüs olmayabilir, ancak tehditlerin çoğunu algılıyor, aynı zamanda hızlı ve sorunsuz.

Malwarebytes Anti-Malware Free...

Malwarebytes Anti-Malware Free...

Malwarebytes Anti-Malware Free
(Windows XP, Vista, 7; 32-bit ve 64-bit sistemler)

En popüler zararlı algılama yazılımlarından biri olan Malwarebytes Anti-Malware, Quick Scan işlevi sayesinde sadece gerekli konumları hızlıca tarayabiliyor. Yazılımın CEO'su Marcin Kleczynski, hızlı tarama işlevini "her şeyi yakalamak üzere" tasarlardıklarını, tam taramayı ise sadece kendilerine inanmayanlar için sunduklarını söylüyor. Yani Malwarebytes Anti-Malware, tam taramaya gerek kalmadan, tüm sisteminizi sadece 2-3 dakikada tarama sözü veriyor.

ClamWin AntiVirus Portable
(Windows 2000, XP, Vista, 7 ve 8; 32-bit ve 64-bit sistemler)

ClamWin'in istatistiklerine göre antivirüs, günde 600 bin kişi tarafından kullanılıyor. Bu sayı, ClamWin'in etkili bir anti-virüs aracı olduğunu kanıtlamak için yeterli olsa gerek. Clamwin'in eski görünen arayüzü sizi yanıltmasın, çünkü yazılım PC'nizdeki tehditleri yakalamada son derece iyi. Bedava bir antivirüs uygulamasından beklemeyecek kadar başarılı olan Clamwin'in virüs veritabanları da sıkça güncelleniyor.

Spybot S&D ve fazlası

Spybot S&D ve fazlası

Spybot Search & Destroy Portable
(Windows 2000, XP, Vista, 7 ve 8; 32-bit ve 64-bit sistemler için)

Spybot S&D, internetin popülerliğini yeni artırmaya başladığı dönemde son derece popüler bir anti-zararlı yazılımıydı. Yazılım bugünlerde Malwarebytes ve ClamWin gibi programların gerisinde kalmış olsa da antivirüslerin gözünden kaçan bazı tehditleri yakalayabiliyor.

Spybot S&D'de bir hızlı tarama işlevi bulunmuyor, dolayısıyla ortalama bir PC'de yaklaşık 20 dakikalık bir tam taramaya hazırlıklı olmalısınız.

Kaspersky Security Scan
(Windows XP, Vista, 7 ve 8; 32-bit ve 64-bit sistemler için)

Bir düzinenin üzerinde güvenlik yaızlımına sahip Kaspersky Lab, yıllarını bu işe vermiş, en tanınmış güvenlik yazılımı geliştiricilerinden. Kaspersky'nin yazılım paketleri ücretli olsa da, ücretsiz bir virüs ve zararlı tarama progamı mevcut. Bu yazılımın dezavantajı ise zararlıları sadece algılaması; onları ortadan kaldırma işlevinin olmaması.

Okuyucu Yorumları