Bill Gates'ten "hayat dersleri!"

Bill Gates'in yaptığı bu konuşmadan hepimizin alması gereken önemli dersler var!

Gates'ten "hayat dersleri!"

Pazar günü Stanford Üniversitesi mezuniyet törenine katılan Bill ve Melinda Gates çifti, inovasyon hakkında önemli bilgiler verdi. Sadece kar elde edebilmek için üretmenin gezegenimize hiç bir şey kazandırmayacağını söyleyen Bill Gates, öğrencilerin sadece kara yönelmelerini istemiyor.

Geçtiğimiz hafta sonu üniversiteden 5.000 öğrenci mezun oldu. Bu öğrencilerin dünyayı değiştirme potansiyeli olduğunu söyleyen Bill Gates, "Bu kampüste bir sürü akılda kalıcı mükemmel kavram var fakat Melinda ve benim bu kampüs hakkında aklımda kalacak en büyük kavram "İyimserlik" olacak" dedi.

Microsoft, Amerika'da kişisel bilgisayarda devrim yaparken Bill Gates 1990'ların ortasında bu başarının ardından Güney Amerika seyahatine çıkmıştı. Stanford'da bu seyahat hakkında açıklamalar yapan Gates, "Soweto'daki topluluk merkezine teslim ettiğimiz bilgisayarlardan sonraki gün ilk defa bir ders çıkarmıştım, kendimi daha önce bu kadar saf hissetmemiştim" dedi ve devam etti: "Burasının Amerika olmadığını çok çabuk kavramıştım. İnsanlar elektriksiz, susuz, tuvaletsiz yaşıyorlardı. Çoğu insan ayakkabı giymiyordu. Sokak kavramı bile yoktu. İnsanlar çıplak ayakla toprak yollarda yürüyordu."

Topluluk merkezinde bile elektrik olmadığını söyleyen Gates, bilgisayarlara elektriği 60 metre uzaktan bir dizel jeneratöründen sağladıklarını anlattı.

Bill Gates inşalara gelecek hakkında fikirlerinin sorulduğunda çoğunun karamsar cevaplar verdiğini söyledi: "Karamsarlık bence çok yanlış. Yapılan her yenilikle gelecekte yeni başarılara sahip olabilirsiniz. Önemli olan yenilikten korkmamak. İyimser davranarak problemleri göremezsek eğer' daha çok empati kurmalıyız. Eğer iyimserce empati kurarsak yoksulluğu, fakirliği ve eğitim kıtlığını göreceksiniz. Hayalleriniz ne kadar geniş olursa istediğiniz bir geleceğe sahip olma arzunuz o kadar artar. Ama sınırlı hayaller kurarsanız içinizi karamsarlık kaplar."

Okuyucu Yorumları