Bill Gates'in en özel mesajı!

Bill Gates, Microsoft çalışanlarına yüzlerce e-posta yazmış olabilir. Ama bu e-posta, en özeli...

Bill Gates'in en özel mesajı!

40 yıl önce, 4 Nisan tarihinde, Paul Allen ve Bill Gates tarafından Microsoft adlı bir firma kurulmuştu. "Micro-Soft" adı, Allen tarafından microprocessor (mikro işlemci) ve software (yazılım) kelimelerinin bir birleşimi olarak öne sürülmüş ve uygun görülmüştü. Aradan geçen 40 yıl içerisinde ise Microsoft, yıllık 80 milyar dolar gelire sahip bir firmaya dönüştü ve işletim sistemi alanında PC marketinin yüzde 90'ını kontrol eder oldu. Paul Allen ve Bill Gates çok zengin ve ünlü oldular ve hatta Gates, dünyanın en zengin insanı haline geldi.

Bill Gates, Microsoft'un kuruluşunun 40. Yıldönümünü kutlamak için, 3 Nisan tarihinde firma çalışanlarına bir e-posta gönderdi ve bu e-posta, Amit Roy Choudhary tarafından yayınlandı. İşte Gates'in yazdıkları...

"Yarın özel bir gün: Microsoft'un 40. Yıldönümü.

Başlarda, Paul Allen ve ben, her evde ve her masada bir bilgisayar amacını belirlemiştik. Bu, cesur bir düşünceydi ve pek çok insan, bunun mümkün olduğunu hayal ettiğimiz için aklımızı kaybettiğimizi düşünmekteydi. O zamandan beri programlamanın ne kadar ilerlediğini düşünmek inanılmaz bir şey ve Microsoft'un bu devrimdeki rolünden hepimiz gurur duyabiliriz.

Ancak bugün, Microsoft'un geçmişinden ziyade geleceğini daha çok düşünüyorum. İnanıyorum ki, önümüzdeki 10 yıl içerisinde, programlama şimdiye kadarkinden daha hızlı bir şekilde gelişecek. Şimdiden çok platformlu bir dünyada yaşıyoruz ve programlama, daha da yaygın bir hal alacak. Bilgisayar ve robotların görebilecekleri, hareket edebilecekleri ve doğal bir şekilde etkileşimde bulunabilecekleri bir noktaya yaklaşıyoruz, pek çok yeni uygulama alanı açılacak ve insanlar daha da güçlenecekler.

Satya'nın liderliğinde Microsoft, bu gelişimlerin liderliğini yapmak için her zamankinden daha iyi bir konumda bulunuyor. Zor sorunları çözmek için kaynaklarımız var. Modern programlamanın her yüzünde yer alıyoruz ve endüstri içerisinde araştırmaya en derin bağlılığa sahibiz. Satya'nın teknik danışmanı olan rolüm ile, ürün ön izlemelerine girme hakkına kavuşuyorum ve gördüğüm vizyon ve yetenekten etkileniyorum. Cortana, Skype Translator ve HoloLens gibi ürünlerle sonuç daha da belirgin oluyor – ve bunlar yolda olan yeniliklerden sadece bir kaçı.

Önümüzdeki yıllarda, Microsoft'un dünya çevresinde daha fazla insana ve organizasyona ulaşma fırsatı bulunuyor. Teknoloji, halen pek çok insanın ulaşamayacağı bir konumda çünkü karmaşık ya da pahalı olabiliyor veya insanların erişebileceği noktalarda bulunmayabiliyor. Bu yüzden teknolojinin gücünü herkese ulaştırmak, insanları birbirlerine bağlamak ve PC'lerin sunduklarını tüm ürünlere taşıyarak kişisel bilgisayarları herkese sunmak için ne yapabileceğinizi düşüneceğinizi umuyorum.

İlk 40 yılımızda beraber pek çok şeyi başardık ve sayısız iş ve insanın tam potansiyellerine ulaşmalarını sağladık. Ancak şu anda en önemli olan şey, şimdiden sonra ne yapacağımız. Şimdi ve gelecek yıllarda Microsoft'un muhteşem bir firma olmasına yardım etmeye devam edeceğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Okuyucu Yorumları