Bilmeniz gereken 8 Windows 8.1 ince ayarı!

Mutlaka bilmeniz gereken bu 8 seçenek ile, Windows 8.1'e ince ayar çekin!

Windows 8.1'e 8 ince ayar!

Windows 8.1'i ister bir tablette kullanın ister masaüstünde, bilmeniz gereken birçok faydalı ince ayar var. Bu seçeneklerin bazıları Windows 8.1'e yeni eklenirken, bazıları yeni bir konuma taşınmış durumdalar.

İşte en sıkı Windows 8.1 kullanıcılarının bilmesi gereken 8 ince ayar.

Masaüstü entegrasyonunu ayarlayın

Windows 8.1'i masaüstünden başlatmak için tek yapmanız gereken görev çubuğuna sağ tıklayıp Özellikler'e tıklamak ve ardından Gezinti sekmesine tıklayarak "Başlangıç ekranı" bölümü altındaki "Oturum açtığımda veya bir ekrandaki..." ile başlayan seçeneği işaretlemek. Burada giriş ekranınızı açtığınızda direkt olarak Uygulamalar görünümüne gitmeyi, ekran köşelerindeki işlevleri kapatmayı ve fazlasını da yapabilirsiniz.

Eski Windows yükleme dosyalarını silin

Eski Windows yükleme dosyalarını silin

Windows'un eski bir sürümünden yükselttiğinizde eski sistem dosyaları, C:\Windows.old klasöründe saklanır. Yükseltme işlemi sorunsuz olarak tamamlandıysa ve Windows'unuzda bir sorun yoksa bu dosyaları silebilir, diskinizde birkaç GB boş alan açabilirsiniz.

Bunun için Win + S'ye basın ve "Gereksiz dosyaları silerek diskte yer açın" aracını bulup çalıştırın. Önceki Windows yüklemeleri seçeneğini etkinleştirip temizlik işlemini başlatın. Bu seçeneği görmüyorsanız, eski işletim sistemi dosyaları diskinizde yok demektir.

Eski kablosuz ağları silin

Eski kablosuz ağları silin

Eski kablosuz ağları silin

Windows 8.1 artık grafik arayüzde kaydettiğiniz Wi-Fi ağlarını listeden kaldırmanıza izin vermiyor. Ancak bunu yapmanın bir yolu var. Win + X tuşuna basın ve Komut Satırı (Yönetici)'ye tıklayın. Önce kaydettiğiniz kablosuz ağların listesini görmek için aşağıdaki komutu girin.

netsh wlan show profiles

Şimdi aşağıdaki komutu çalıştırarak kayıtlı bir Wi-Fi ağını listeden kaldırabilirsiniz (profil_adı'nı bir Wi-Fi ağının adıyla değiştirin).

netsh wlan delete profile name=profil_adı

Kitaplıkları geri getirin

Windows 8.1'de kitaplıklar, varsayılan olarak gizli duruyor. Bunları Dosya Gezgini ile ortaya çıkarabilirsiniz. Dosya Gezgini'ni açın ve ribbon üzerindeki Görünüm sekmesine tıklayın. Şimdi Seçenekler'e tıklayın ve Klasör Seçenekleri penceresinin alt tarafındaki Kitaplıkları göster seçeneğini işaretleyin.

SkyDrive entegrasyonunu kapatın

Windows 8.1'deki SkyDrive entegrasyonunu devre dışı bırakmanın kolay bir yolu bulunmuyor. Windows kullanıcı hesabınızı kurarken SkyDrive'ı etkinleştirdiyseniz, onu ancak kayıt defterini kullanarak kapatmanız mümkün.

Bunun en kolay yolu, buradaki Disable_SkyDrive_Integration.reg dosyasını indirip çift tıklamak. Böylece kayıt defterini elle düzenlemenize gerek kalmıyor.

Otomatik parlaklığı kapatın

Otomatik parlaklığı kapatın

Otomatik parlaklığı kapatın

Windows artık ışık sensörüne sahip laptop ve tabletlerde ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ancak ekranın ne kadar parlak olacağını kendiniz ayarlamak istiyorsanız, Win + S tuşunu kullanarak Güç Seçenekleri'ni çalıştırın. Plan ayarlarını değiştir'e tıklayın ve Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'e tıklayın. Ekran bölümünü, ardından Uyarlamalı parlaklığı etkinleştir bölümünü genişletin ve bu seçeneği kapatın.

Bing aramasını kapatın

Windows 8.1, Windows içinden Bing aramaları yapmanıza izin veriyor. Bu sayede örneğin sisteminizde bir uygulama veya dosyayı ararken, aynı zamanda Bing sonuçlarını görebiliyorsunuz. Ancak bu işlevi kullanmak istemiyorsanız, Bilgisayar ayarları uygulamasını açın ve Arama ve uygulamalar'a tıklayarak Çevrimiçi aramalar için Bing'i kullan seçeneğini kapatın.

Sessiz saatleri kullanın

Windows 8.1'in entegre uyarıları, her yeni e-posta, Facebook uyarısı, tweet'ler ve diğer bilgiler için karşınıza çıkabilir. Bu uyarılar özellikle işte çalışırken dikkatinizi dağıtabilir.

Belirli bir saat aralığında uyarıları görmek istemiyorsanız, onları Sessiz saatler işleviyle kapatabilirsiniz. Bilgisayar ayarları uygulamasında Arama ve uygulamalar > Uyarılar yolunu izleyin ve cihazınızın sessiz kalması gereken saatleri ayarlayın.

Okuyucu Yorumları