Bing'in logosu yenilendi! Fazlası da yolda...

Son zamanlarda yaşanan logo değiştirme modasına, bakın bu kez hangi dev isim katıldı...

Bir logo daha değişti!

Microsoft, Bing'de yapacağı büyük değişikliklerin müjdesini yeni Bing logosuyla birlikte verdi. Bing'de yapılacak yenilikler, şirkete göre arama motorunda 2009'dan bu yana yapılan en önemli değişiklikler olacak.

Bing, bir süredir Google ile rekabet etmeye çalışsa da şimdiye dek bu konuda büyük bir başarı elde edemedi ve rakibinin hala çok gerisinde. Bing'de yapacağı yenilikleri duyuran Microsoft ise bu işe yeni logosuyla resmi olarak başladı. Bing blog'unda yazanlara göre Microsoft, yeni logo için "yüzlerce çalışma" düzenlemiş.

Blog'a göre yeni logoda kullanılan font, Microsoft'un kurumsal yazı tipi Segoe'nin özelleştirilmiş bir sürümü. Harflerin neden, hangi şekilde değiştirildiği blog'da ayrıntılı bir biçimde anlatılıyor. Örneğin "i" ile "n" harfleri arasındaki boşluk, Windows logosundaki ile aynı olacak şekilde ayarlanmış.

Yakın zamanda Bing'in arayüzünde de değişiklik yapacak olan Microsoft'un yeni sayfasında arama sonuçları, aşağıdaki sayfadakine benzeyecek. Yapılacak değişikliklerden bir tanesi, "yan çubuk" bölümünün Snapshot bilgi kutucuğuyla birleştirilmesi olacak. Böylece kullanıcı, arkadaşlarının Twitter ve Facebook'ta hangi konuda konuştuğunu sayfanın sağ tarafındaki bölümde görebilecek. Bir başka yeni işlev olan "Page Zero" ise arama kutucuğuna yazdığınız dizi hakkında siz Enter'a basmadan çeşitli bilgiler görüntülenmesini sağlayacak.

Okuyucu Yorumları