Binlerce Kilometre Uzaklıktan Trafik Işığı Kontrolü!

ABD'deki bir ofiste bulunan trafik ışığını, yerinizden bile kalkmadan kontrol etmeye ne dersiniz? İşte bunu yapmanın kolay yolu...

Bu trafik ışığını siz kontrol edin!

Teknoloji firmalarının sıra dışı mobilyaları ile bilindikleri rahatlıkla söylenebilir. Muhtemelen bunun en iyi örneklerinden biri de uyku kapsülleri, armut koltukları ve kaydırakları ile dolu olan Google olabilir. Mind Candy'nin Londra Merkezi de bir peri masalı ormanı gibi gözükmekte ve AutoTrader, bir Volkswagen kamyoneti buluşma alanına çevirmiş durumda.

New Englang veri bilimi danışmanı Arkatechture firması da, Arkalight adı verilen kendi ofis eğlencesine sahip durumda. Arkalight, herkesin erişebildiği bir internet sitesine bağlı olan bir Raspberry Pi tarafından kontrol edilen, bir trafik ışığı. İsteyen herkes bu siteyi ziyaret ederek ışığın çalışmasını sağlayabiliyor. Tek yapmanız gereken ise kırmızı için "r" yeşil için "g" ve sarı için "y" tuşlarına basmak. Bulunan bir Nest kamerası aracılığı ile de ışığın gerçek zamanlı çalışmasını görebiliyorsunuz.

Ayrıca bu projede kullanılan trafik ışığı, geliştiriciler tarafından toplanmış bir trafik ışığı değil ve gerçekten zamanında bir yolda gerçek araçları yönlendirmiş olan bir trafik ışığı. Bir kişinin böyle bir trafik lambasını nereden bulabileceği bilinmez ama Arkatechture, eğer kendi ışığınızı yapmak isterseniz lambayı bir kavşaktan çalmamanız gerektiği konusunda uyarmakta.

Tabii ki binlerce kilometre ilerideki bir ofisteki bir ışığı yakmanın eğlencesi, kolay bir şekilde unutulacak bir eğlence olmayabilir. Eğer bu ışık ile oynamak isterseniz, bu adresi ziyaret edebilirsiniz. Ancak trafik ışığının gördüğü yoğun ilgi, zaman zaman aksamalara da yol açabiliyor; bunu unutmamanızda yarar var!

Okuyucu Yorumları