Bir Apple-1 daha, büyük bir meblağ ile satıldı!

Her ne kadar beklenen fiyata ulaşamasa da, 40 yıllık Apple efsanesi için yine birileri servet döktü!

Bir Apple efsanesi daha satıldı!

Apple'ın ilk günlerinden çok nadir bir bilgisayar daha, geçtiğimiz gün açık arttırma ile satıldı. Ancak bu bilgisayar, 9to5Mac'in söylediğine göre tahmin edilen 1 milyon dolar değerine ulaşamadı ve 815.000 dolara alıcısını buldu.

Çoğu kişisel bilgisayarın "kendin topla kutuları" şeklinde satıldığı bir dönemde üretilen Apple-1, tamamen toplanmış bir anakart ile satılan ilk kişisel bilgisayar olarak tarihe geçmişti. "Celebration" olarak bilinen bu Apple-1, 1976 yılında 666.66 dolara (günümüzde 2770 dolar civarına denk) satılan 175 Apple-1'den biriydi.

Her ne kadar günümüzde bu bilgisayarların sadece 70'inin varlığı bilinse de, "Celebration" ünitesini aşırı nadir yapan şey, ilk Apple-1'leri Steve Jobs'un ailesinin garajında üreten Steve Wozniak'ın söylediğine göre, bu tür devre kartlarından satılanın bulunmaması ve başka bir deyişle, bu ürünün muhtemelen bir prototip veya ön üretim ünitesi olması.

Erken dönem Apple cihazları, yakın bir süre önce koleksiyoncular arasında büyük değer kazandılar. 2013 yılında bir Apple-1, internet üzerindeki bir açık arttırma ile 387.750 dolara satılmıştı ve bir sonraki yıl da bir başka Apple-1, yine açık arttırma ile, 900.000 dolara alıcı bulmuştu.

Bu arada Charitybuzz açık arttırmasının gelirlerinin yüzde 10'luk kısmının, Lösemi ve Lenfoma Topluluğu'na bağışlandığını belirtelim...

Okuyucu Yorumları