Bir bomba da HTC'den: Desire 816!

HTC, herkesin beklediği One 2 modelini tanıtmadı ama onun yerine dev gibi bir canavarı sahneye sürdü

Bir bomba da HTC'den!

HTC, uzun zamandır Desire 8 adıyla söylentilere konu olan dev telefonunu MWC 2014'te resmi olarak tanıttı. Desire 816 adını alan cihaz, 5.5 inç'lik 720 p ekrana sahip.

Telefona 1.6 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Sanapdragon 400 işlemci güç veriyor. Bu işlemciyi destekleyen RAM miktarı ise 1.5 GB. 8 GB dahili depolama alanı ile gelen Desire 816'da bir de bellek kartı yuvası bulunuyor. Bu yuva yardımıyla, telefona 128 GB micro SD bellek kartı takmanız bile mümkün.

2.600 mAH'lık sabit bid batarya ile gelen Desire 816'nın arka kamerası 13 megapiksel çözünürlük sunuyor. Ön kamera ise, 5 megapiksellik çözünürlüğe sahip.

Telefonun en ilginç yanlarından biri ise, HTC'nin nano-SIM kart kullanan ilk modeli olması. Bilindiği gibi bu SIM kartlar, iPhone'larda da kullanılıyor.

Mart ayının ortalarında Çin'de ve Nisan ayı başından itibaren tüm dünyada satışa çıkacağı duyurulan telefonun fiyatı ise, henüz kesinlik kazanmış değil. Ancak orta seviyenin biraz üzerinde konumlanan Desire 816'nın amiral gemisi telefonlardan çok daha ucuz olmasını bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları