Bir dönem sona erdi, WhatsApp ücretsiz oldu!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, artık sizden tek kuruş bile istemeyecek!

WhatsApp'ta bir dönemin sonu!

Dünya'nın en çok kullanılan iletişim hizmetlerinden WhatsApp, bazı kullanıcıların ücretli üyelik yüzünden sorun yaşaması nedeniyle artık ücretsiz olacağını duyurdu.

İlk bir sene ücretsiz olarak kullanabildiğiniz WhatsApp, bu sürenin ardından sizden yılda 0,99 dolar ödemenizi istiyordu. Ancak firma yeni duyurusunda bu yaklaşımın "çok iyi işlemediğini" söyledi. Açıklamaya göre kredi kartı olmayan birçok WhatsApp kullanıcısı, bir senelik süre dolduğunda aileleriyle iletişim kuramayacak olmaktan endişe duymaya başladılar.

WhatsApp, yaptığı açıklamada ücret sistemini önümüzdeki haftalarda uygulamanın farklı sürümlerinden kaldıracağını ve bundan sonra herhangi bir ücret talep etmeyeceğini söylüyor. Bununla birlikte Re/code'un raporuna göre WhatsApp için ödemede bulunmuş olanlar için herhangi bir geri ödeme yapılmayacak.

Bu gelişme, firmanın üyelik olmadan nasıl para kazanacağı konusunu ister istemez akla getiriyor. Ancak WhatsApp, işleri dengelemek için üçüncü parti reklamlara başvurmak gibi bir planının olmadığını vurguluyor. Dolayısıyla bu gelişme, kısa dönemde WhatsApp deneyiminizi olumsuz etkilemeyecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları