Bir Google Play daha geliyor!

Google, Android uygulama marketi Play Store'un yeni bir sürümünü hazırlıyor! İşte yeni Google Play.

Bir Google Play daha geliyor!

Tablet bilgisayarlar çocuklar için gittikçe daha önemli bir eğitim aracı haline geliyor. iPad'in bu alandaki büyük başarısı, Google'ın da gözünden kaçmadı. Google'ın rekabete dahil olmak için tabletlerini okullara sokmak amacıyla geliştirdiği yeni bir çözüm de ortaya çıktı.

Google şimdi okullarda daha etkin olabilmek için "Google Play for Education" servisini açıyor. Google Play'ın, minik öğrenciler için özel olarak tasarlanmış bir sürümü olan yeni Android marketinde çocuklar eğitimleri için doğru olan uygulamaları kolayca bulabilecekleri gibi, çocuklar için zararlı olan uygulamalardan da uzak kalacaklar.

"Google Play for Education" uygulaması yüklü olarak üretilen ilk tabletleri piyasaya süren Google, çocukları hedef alan bu tabletler sayesinde, ebeveynlerin içlerinin daha rahat olacağını, eğitimcilerin de işlerinin kolaylaşacağını vurguladı.

Henüz sadece ABD'deki ilkokullar için üretilen tabletler, Google ile anlaşması olan 50 okulda aylarca süren beta testi aşamasından da geçti.

Yeni eğitim tabletlerinin sınıflara uygun olarak hazırlanmış üç modeli bulunuyor. Nexus 7, 10-inç Asus Transformer Pad ve 8-inç HP Slate 8 Pro.

Yeni Google Play sürümü ayrıca eğitim kurumlarına uygulamaları toplu olarak satın alma imkanı da sunuyor. Böylece eğitim kurumları indirim de kazanabileceği gibi, hangi öğrencilerin tabletine hangi uygulamanın yükleneceğini de kontrol edebilecekler.

Google'ın bu hamlesi, eğitim alanında bir hayli yol kat etmiş olan Apple tabletlerini alt etmek için çok önemli bir adım olarak görülüyor zira Apple eğitim kurumlarına toplu olarak tablet satıyor olsa da çocuklar için özel bir uygulama marketi hazırlamadığı için uygulama yüklenmesi ve tablet kullanımı konusunda yetişkinlerin daha sıkı kontrolü gerekli oluyor.

Okuyucu Yorumları