Biz 4K'yı ararken, "onlara" 8K yayın geliyor!

Biz henüz 4K yayınların hayali ile yaşarken, birileri 8K yayın için son hazırlıkları yapıyor!

8K yayın için geri sayım!

Geçtiğimiz ekim ayında, Sharp ilk 8K televizyon setini tanıtmıştı. 85 inç boyutunda olan televizyonun fiyatı ise 140 bin Dolar civarındaydı. Böylesi bir para yalnızca televizyona yatırılır mı bilinmez, ancak 8K'lı TV'nin, şu anki 4K'nın iki katı (7680x4320) çözünürlük sunduğunu söylemek gerek. Öte yandan bu televizyonu satın almayı düşünenler, ilk 8K yayına ağustos ayında kavuşabilecekler. Tabi eğer Japonya'da yaşıyorlarsa...

Olimpiyat Yayın Servisi (OBS), Advanced Television isimli internet sitesine, Japonya'daki televizyonlar için Ağustos 2016'da düzenlenecek olan Rio Olimpiyatları'nda 130 saatlik 8K içeriği sunacakları bilgisini verdi. Yayın servisi, 130 saat içinse tam 7 bin saat çekim yapacak. 8K içerikler arasında yüzme, futbol, basketbol, judo ve elbette olimpiyatların açılış ile kapanış seremonileri de yer alacak.

8K çözünürlükte yayın, görüntü teknolojilerindeki tek yükselen trend değil. Özellikle Japonya'nın bu konuda ciddi çalışmaları söz konusu. 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlar için Mitsubishi'nin açık hava hologram ve sanal gerçeklik gibi çalışmaları da söz konusu.

Okuyucu Yorumları