Black Ops 3 reklamı ortalığı karıştırdı!

Yeni Call of Duty: Black Ops 3 için yayınlanan ilginç mesajlar, bir anda ortalığı karıştırdı!

Ortalığı karıştıran mesajlar!

Call of Duty: Black Ops III'ün tanıtımı amacıyla yayınlanan hikaye modu videosu, bir anda ortalığı birbirine kattı. Geçtiğimiz akşam markanın yayıncısı Activision, bir terörist saldırısının gelmekte olduğunu belirten bir seri tweet yayınladı. Bunu takip eden Tweet'ler de büyük bir paniğe yol açtı.

Bu tweet'ler, yeni Call of Duty oyununun pazarlama çalışmalarının bir parçası olarak yayınlanmışlardı ve oyunun resmi Twitter hesabı aracılığı ile bir seri olayı anlatmaktaydı. Tweet'lerde belirtilene göre Singapur'daki Marina Körfezi, bu saldırıların merkeziydi ve Kuzey Kıyısı ve Coalescence Corporation'ın merkez binası da saldırı altındaydı. Bu karışıklığı destekleyen bir şekilde profil adı, avatarı ve bayrağı da hayali bir küresel haber kaynağını taklit etmek üzere değiştirilmişti. Tahmin edebileceğiniz gibi, mesajları okuyanlar olayları gerçek zannetmekte geç kalmadı.

Tweet'lerde belirtilen olaylar, bu hayali senaryonun gerilim yaratmasına sebep oldu. Hikaye ilerledikçe yayınlanan yeni tweet'ler, sosyal medyadaki hayranları şaşırtan yeni detayları da sunmaktaydı. Bu detaylardan bazıları Singapur otoritelerinin sıkı yönetim ilan ettiği, Singapur ordusunun olay bölgesine çevik kuvvet ve drone'lar ile beraber gönderildiği ve 50 kilometrelik bir alanın karantina altına alındığını belirtmekteydi.

Hesabın görüntüsünün değişmesi ile beraber bu tweetler, büyük bir yakarışın yükselmesine sebep oldu. Bu tweet'lere verilen cevaplar ise küresel olarak neredeyse tamamen negatifti ve pek çok kişi bu fiyasko yüzünden ön siparişlerini iptal edeceklerini bildirmekteydi.

Yaklaşık olarak iki saat sonra – bu tweetlerin hızlı bir şekilde internette yayılmaya başlaması ile beraber – hesap son bir tweet göndererek normal haline geri döndü: "Bunlar #BlackOps3'ün gelecek kurgusuna bir bakıştı."

Bu cevabın beklenip beklenmediği, Activision'ın henüz bir yorum yapmamış olmasından dolayı belirgin değil. Çoğu kişi firmanın hareketlerini sorumsuz olarak tanımlamakta ve pazarlama ekibinin hedefinin ne olduğunu sorgulamakta. Her ne kadar cesur ve agresif pazarlama tekniklerinin bazen işe yaradıkları söylenebilse de, gerçek Dünya'da bir terörist saldırısı kurgulamanın hoş karşılanacağını beklemek pek doğru olmaz...

Okuyucu Yorumları