BlackBerry CEO'su: Daha ölmedik

Batmanın eşiğindeki cep devinin en tepesindeki isim, yine de iddialı konuşmayı sürdürüyor!

"Daha ölmedik"

BlackBerry'nin satışları, sektör analistlerinin tahminlerine göre bu sene yüzde 50 gerileyecek ve bunun sonucunda bir zamanların dev cep firmasının pazar payı, yüzde 0.8'in altına düşecek. Açık sözlülüğü ve dürüstlüğüyle tanınan BlackBerry CEO'su John Chen ise son yaptığı açıklamalarda firmasının birçok sorun yaşadığını kabul etti. Ancak Chen, henüz ölmediklerini söyledi.

Re/Code'un raporuna göre BlackBerry CEO'su, Code Conference'taki konuşmasında kendi donanımlarını üretmeye devam edebileceklerini, ancak işi bu kısmına "duygusal olarak bağlı olmadığını" söyledi. CEO'nun bu sözleri, firmanın cihaz üretiminden tamamen çekileceği söylentilerini tekrar gündeme getirebilir.

BlackBerry'nin yaşadığı sorunların önemli bir kısmı, yazılım ekosisteminden kaynaklanıyor. BlackBerry müşterileri, haklı olarak diğer platformlarda buldukları uygulamaları kendi ceplerinde de görmek istiyorlar. Ancak platform için uygulama geliştirenlerin sayısı giderek azalıyor. Chen de açıklamalarında BlackBerry'nin bu alanda artık rakipleriyle rekabet edecek bir konumda olmadığını itiraf ediyor.

BlackBerry 10, Android uygulamalarını bir emulator yoluyla çalıştırabiliyor. Uygulamaların çoğu değiştirilmeden BB10 üzerinde çalışabilse de, BlackBerry Hub gibi özellikleri kullanabilmeleri için geliştiriciler tarafından elden geçirilmeleri gerekiyor.

Chen, firmanın hayatını sürdürecek enerjiye sahip olduğuna hala inanıyor. "Çok fazla sorunumuz var" diyen Chen, "ama ölmedik." diyor. Telefon işinde BlackBerry muhtemelen sorunlar yaşamaya devam edecek, ancak firma kurumsal alandaki uzmanlığını kullanarak tekrar yükselme fırsatı yakalayabilir.

Okuyucu Yorumları