BlackBerry'nin hisseleri sıçradı ve düştü!

BlackBerry'nin Samsung tarafından satın alınacağı haberleri, bakın ortalığı nasıl karıştırdı...

Samsung'un ismi bile yetti!

BlackBerry'nin Samsung tarafından satın alınmak üzere olduğu haberleri, ilk aşamada BlackBerry'nin hisselerinin yüzde 30 artmasına neden oldu.

Reuters'ın raporuna göre elektronik devi Samsung, BlackBerry'yi 7,5 milyar dolar karşılığında satın almak üzere görüşmelere başlamıştı. Raporda konuyla ilgili kişiler ve belgeler örnek gösterilmekteydi. Samsung'un ilk aşamada hisse başına 13,35 dolar ile 15,49 dolar arasında bir fiyat teklif ettiği söyleniyordu.

Samsung'tan raporlarla ilgili herhangi bir açıklama gelmemiş olsa da BlackBerry, Samsung'la satın alma konusunda herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi. Bu açıklamanın ardından BlackBerry'nin hisseleri, yüzde 20 civarında geriledi ve 10 dolar seviyesine indi. Yani şirket hisseleri, kısa süreli bir heyecanın ardından tekrar geriledi. Ancak genele bakıldığında, söylenti bile olsa, Samsung isminin BlackBerry yatırımcıları için ne kadar önemli olduğu açıkça görülebiliyor.

BlackBerry, şu sıralar kurumsal alana odaklansa da yeni akıllı telefonlar üretmeye devam ediyor. En son çıkan BlackBerry Classic, dokunmatik ekran ve fiziksel klavyeyle geliyor.

Okuyucu Yorumları