BlackBerry, WhatsApp alternatifi arıyor!

WhatsApp'tan kötü haberi alan cep devi, şimdi WhatsApp'a alternatif arıyor...

WhatsApp'a rakip aranıyor!

WhatsApp'ın BlackBerry 10 ve BlackBerry OS platformlarına hizmet vermeyi yılsonunda durduracağını geçen hafta öğrenmiştik. Popüler uygulama Windows Phone 7.1, Nokia S40 ve Symbian S60 platformlarını da desteklemeyi durduracağını açıklamıştı.

Sadece 3 yaşındaki BlackBerry 10 platformunun WhatsApp tarafından terk edilecek olması, bazı eleştirilere yol açmıştı ancak Kanadalı firma, bir çözüm için uğraşıyor. Konuyla ilgili BlackBerry ile konuşan TechRadar, firmadan şu açıklamayı aldı: "Uygulama sayımız genişlemeye devam ederken BlackBerry 10 ve geliştiricilerimize sarsılmaz sadakatimiz sürüyor."

BlackBerry yetkilisi, sözlerini şöyle devam ettirdi: "WhatsApp'ın BBOS ve BlackBerry sürümü 2016 sonunda sona erdiğinde sunacağımız bir alternatif için aktif bir araştırma içerisindeyiz." Tweet'lerinde de bir alternatif aradığını söyleyen firma, bu alternatiflerin hangileri olduğunu açıklamadı.

Yetkili, BlackBerry'nin Android'le çalışan telefonu BlackBerry Priv'in durumdan etkilenmediğini vurguladı. Yetkili, kullanıcıların WhatsApp yerine BlackBerry Messenger'ı (BBM) tercih edebileceklerini söylüyor. Tabi bunu yaparsanız, Android ve iOS kullanan arkadaşlarınızı BBM yüklemeye ikna etmeniz gerekecek ve bu çok kolay olmayabilir.

Okuyucu Yorumları