BlackBerry'ye iki tekme birden!

İki büyük ülke birden, son dönemin ses getiren bu cebine resmi olarak kapıları kapattı!

Bu cebi istemediler!

Geçtiğimiz günlerde aldığı 1 milyon BlackBerry cep siparişiyle sevinen BlackBerry, İngiltere ve ABD birimlerinin BlackBerry'yi bırakma kararı nedeniyle aynı sevinci yaşayamayacak gibi görünüyor. BlackBerry'nin ABD'de bu hafta tanıtılacak olmasıyla bu olayların aynı zamana denk gelmesi ise BlackBerry için önemli bir şanssızlık.

İngiltere'deki Communications-Electronics Security Group (CESG), BlackBerry 10'un yeteri kadar güvenli olmadığını öne sürüyor. Daha önce İngiltere'nin devlet kademesinde kullanılan BlackBerry, BlackBerry 10'un onaylanması için CESG ile çalıştığını söylüyor. Cep devi, medyada çıkan "Birleşik Krallık BlackBerry'yi kullanmayı reddetti" ve "BlackBerry 10 güvensiz" şeklindeki haberlerin "yanlış ve yanıltıcı" olduğunu önemle vurguluyor. BlackBerry'nin açıklamalarının ardından The Guardian'da yayınlanan bir makale, yayından kaldırılmış bulunuyor.

Electronista'nın raporuna göre ise ABD Savunma Bakanlığı, eski BlackBerry ceplerinin yerine 650 bin iOS cihazı satın almayı planlıyor. Rapora göre bu iOS cihazları, 210 bin iPhone, 200 bin iPod, 120 bin iPad ve 100 bin iPad mini'den oluşacak. Yeni Apple cihazları, şu an kullanılan 470 bin BlackBerry cihazının yerini alacak.

Okuyucu Yorumları