BlackBerry'den 2 Yeni Klavyesiz Telefon!

BlackBerry'nin klavyeli akıllı telefonlarına alışmıştık. Ancak Kanadalı şirket bu kez beklenmeyeni yaptı; hem de 2 modelle birden...

BlackBerry'den 2 klavyesiz telefon!

BlackBerry akıllı telefonları klavye ile yıllardır özdeşleşmiş durumda. Fakat Kanadalı şirket birkaç yıl önce batmanın eşiğine geldiğinde önemli bir karar alarak, çareyi birtakım radikal değişikliklere gitmekte bulmuştu. İşletim sistemini Android'e çeviren BlackBerry, bir diğer önemli enstrümanı olan klavyeyi de çıkartarak, tamamen dokunmatik ekrana geçmişti hatırlarsanız. Fakat zaman içinde klavyeli ve klavyesiz farklı modeller deneyen şirket, son olarak 2 ay önce tanıttığı Key2 isimli Android tabanlı telefonuyla, klavyede karar kıldığını düşündürtmüştü. Görünen o ki BlackBerry bir kez daha çark etmiş.

BlackBerry'nin Hindistan'da tanıttığı yeni akıllı telefonları Evolve ve Evolve X, tamamen yekpare ekrandan oluşuyor. Böylece bu 2 modelinde klavyesiz bir tasarımda karar kıldığını gösteren şirket, iki modelini de 5.99 inç büyüklüğünde bir ekranla tanıttı. 18:9 en – boy oranına sahip ekranlar, FHD+ çözünürlükle geliyor. Ayrıca 2 telefonun ortak noktaları arasında Android 8.1 işletim sistemi, 16 MP selfie kamerası ve 4000 mAh kapasitesi batarya bulunuyor.

Peki, farklar nerede?

BlackBerry'nin Evolve ve Evolve X akıllı telefonları arasında elbette farklılıklar mevcut. Evolve X, 2.2 GHz Snapdragon 660 işlemciden güç alıyor, buna 6 GB RAM ile eşlik ediyor. BlackBerry Evolve'da ise Qualcomm Snapdragon 450 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor.

Her iki telefon da arka ve ön kameralarıyla birbirine benzer yapıda; çok az farklılıklar gösteriyorlar. Her iki modelde de arka yüzde çift kamera dizilimi getiren BlackBerry, Evolve X'te 12 MP +13 MP lense yer verirken, Evolve'da çift 13 MP kamera bulunuyor. Yine her iki telefonda da çift flaş mevcut. Telefonların ön kameraları ise eşit; 16 MP ölçüsünde.

Telefonların fiyatları da açıklandı. Buna göre BlackBerry Evolve 365 Dolar fiyat etiketiyle gelecek ay satışa sunulacakken, BlackBerry Evolve 2 ise 510 Dolar fiyala Ağusos sonunda raflarda olacak.

Okuyucu Yorumları