BlackBerry'den bakteri tutmayan cep fikri!

BlackBerry'nin cep telefonları hakkındaki bu fikri, hayat kurtarabilecek kadar önemli!

"Temiz telefon" geliyor!

Cep telefonu piyasasındaki büyük isimlerle rekabet etmek, her firmanın harcı değil. Bir zamanların lideri, şu an zor durumda bulunan BlackBerry ise daha farklı fikirlerin peşinde. Bu fikirlerden biri, firmanın Toronto'da bir hastanede konuşan CEO'su John Chen'e göre bakterisiz telefon.

Üzerinde bakterilerin dolaşmadığı telefon, Chen'in gazetecilere söylediğine göre sağlık hizmetleri çalışanlarının işine yarayabilir. Böyle bir telefon sayesinde çalışanlar, telefonlarını sık sık silip, temizlemekten kurtulabilirler. CEO, BlackBerry'nin henüz böyle bir telefon geliştirmediğini söylüyor; ancak telefondan bahsedilmesi, gerçeğe dönüşebileceğinin bir işareti.

Üzerinde bakteri tutmayan telefonun bunu nasıl başaracağını bilmiyoruz. Mackenzie Health'ün kıdemli medikal bilgi müdürü Dr. Aviv Gladman, hastane çalışanlarının hastaların odalarına girmeden önce telefonlarını alkolle silmeleri gerektiğini söylüyor. Ancak çalışanlar, bazen bunu unutabildikleri gibi, bu yöntemin bakterileri uzaklaştırmada ne kadar başarılı olduğu tam olarak bilinmiyor.

Gladman, hastane kaynaklı enfeksiyonların, hastanelerdeki ölümlerin ilk nedenleri arasında bulunduğunu söylüyor. Dolayısıyla bakterisiz telefonlar, kelimenin tam anlamıyla hayat kurtarabilir. BlackBerry'nin böyle bir telefonu ne zaman, nasıl yapacağı bilinmiyor, ancak BlackBerry'nin sağlık sektörüyle çalıştığı biliniyor. Bu yüzden bakterisiz telefon fikri, gerçeğe dönüşmekten çok uzak olmayabilir.

Okuyucu Yorumları