BlackBerry'nin de şifresini kırdılar!

BlackBerry'nin çok güvenli olduğu bilinen şifreleme sistemi de sonunda kırıldı!

BlackBerry'yi de kırdılar!

BlackBerry akıllı telefonlar standart olarak güvenli bir mesajlaşma sistemine sahip ancak bazıları için bu yeterli olmayabiliyor. PGP-şifrelemeli mail sayesinde bazı özel modeller, daha da güvenli bir hale gelebiliyor.

Ancak görünene göre bu kilitli modeller de o kadar da güvenli olmayabilir. Netherlands Forensic Institute'ün yakın zamandaki bir raporuna göre enstitü, PGP sahibi BlackBerry cihazlarından şifreli verilere ulaşmayı başardı. Kullanılan teknikler tam olarak açıklanmamış olsa da, CelleBrite'ten bir aracın kullanıldığı söylenmekte. Seçeneklerden biri, araştırmacıların bir bellek dökümü sayesinde şifrelere ulaşma ihtimali. Ancak bunun için genellikle telefonun anakartından bir bellek çipine ihtiyaç duyulmakta.

Ayrıca polisin bu BlackBerry'leri kırabilmesi için fiziksel erişime sahip olması gerekiyor. Ayrıca bu yöntemlerin güvenilirliği de tartışmalı gözüküyor. Her PGP sisteminin de bu yöntemle kırılabileceği kesin değil. Örneğin GhostPGP, etkilenmediğini iddia ediyor. Tabii ki eğer güvenlik için özel bir BlackBerry aldıysanız, sadece bu olasılıkların bile sizi mutlu etmeyeceği kesin...

Okuyucu Yorumları