BMW, direksiyonun üzerine ekran yerleştirdi

Otomobil devi BMW'nin yeni direksiyonunun üzerinde, beklenmeyen bir misafir var!

BMW'den ilginç direksiyon!

BMW, yüksek teknolojili otomobillere önem vermesiyle tanınıyor. Şirketin M serisi otomobilleri için ortaya çıkardığı yeni bir özellik ise birtakım verileri direksiyonun üzerine taşıyor.

Direksiyonun sürücü tarafından kavranan bölümlerinde tutuşu kolaylaştıracak maddeler kullanılıyor. Bunun yanında direksiyon üzerindeki OLED ekran, bu ekranın sağ ve sol yanlarında ise motor devrini gösteren yeşil ve kırmızı ışıklar bulunuyor. Benzer bri sistem, Formula 1 arabalarında da kullanılıyor.

Direksiyon sadece performans verilerini göstermekle yetinmiyor ve üç farklı mod sunuyor: EfficientDynamics, Sport ve Race. EfficientDynamics modu ortalama yakıt tüketiminiz, hızınız, yağ sıcaklığı ve su sıcaklığı bilgileri arasında dolaşıyor. Sport modunda G-kuvveti verilerini görüyorsunuz, bu sırada LED ışıkları ne zaman vites değiştirmeniz gerektiğini gösteriyor. Race modunda ise tur zamanlarını direksiyon üzerinde görebiliyorsunuz.

M serilerinde bu direksiyona sahip olabilmek için 1.700 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. BMW'nin OLED ekranlı direksiyonunu videomuzda hareket halindeyken görebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları