BMW i8 gelişiyor!

2014'te çıkan etkileyici BMW i8'nin yenilenmiş modeli, 2017'de geliyor!

BMW i8 gelişiyor!

2014 yılında tanıtılan BMW i8, ilk güncellemesi ile yakın zamanda karşılaşacak gibi gözüküyor. Yeni sürümün satıcılara 2017 yılının sonlarında ulaşacak ve üst seviye hibrid araç, pek çok geliştirme ile karşı karşıya gibi gözüküyor.

Autocar'ın raporuna göre elektrik motor, %10'luk bir güç geliştirmesi alacakken, 1.5 litre üç silindirlik benzin motoru da geliştirilecek. Motorların birleşmiş gücü ise şimdiki 362 beygir gücünün yerine 420 beygir gücüne ulaşacak.

Altı hızlı otomatik vites de bir güncelleme ile karşı karşıya ve diğer pek çok güncelleme ile daha da hızlanmakta. Şu anda i8, 100kmph hızına 4.4 saniyede ulaşmakta. Batarya konusunda ise henüz bir açıklama yapmış değil ancak Formula E güvenlik aracının 7.1 kWh bataryasını 10kWh ile değiştirdiği düşünülürse, aynı şeyin i8 için de geçerli olacağı tahmin edilebilir.

Diğer geliştirmelerin arasında ise yenilenmiş bir süspansiyon ve %25 daha hafif karbonfiber tekerlekler bulunmakta. Kısacası, yenilenmiş i8'in 2018 yılında BMW'nin hibrid yeteneklerini gösteren üst teknoloji ürünü bir araç olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Okuyucu Yorumları