Bomba gibi bir Nintendo NX geliyor!

Eğer bu iddia gerçek olursa, 2016'da PlayStation 4 ve Xbox One'dan daha güçlü bir konsol geliyor!

Bomba gibi bir NX geliyor!

Wall Street Journal tarafından gelen yeni bir rapora göre Nintendo, yakında başlatmayı planladığı NX oyun konsolu için yazılım geliştirme kiti gönderimlerine başlamış durumda. Üçüncü parti geliştiricilere dağıtılan bu kitler, mevcut oyunları değiştirmek ve yaklaşan platform için yeni oyunlar oluşturabilmesini sağlıyor.

Japon oyun devi Nintendo, 2016 yılında NX hakkında daha resmi sıfatla konuşabileceğiz diyerek konu hakkında yorum yapmaktan kaçınsa da analist David Gibson, 3DS ve Wii U'nun "yumuşaklığı" nedeniyle şirketin 2016 yılında NX projesini başlatmasının olası göründüğünü söylüyor.

NX'in tam olarak nasıl şekil alacağı belirsizliğini koruyor ancak WSJ kaynakları konsol ile birlikte veya ayrı kullanım için en az bir mobil ünitenin de yolda olduğunu söylüyorlar. Ayrıca gelen haberlere göre NX konsolunda daha iyi grafikler ve daha derin işlevsellik için endüstrinin en güçlü yongası kullanılacak. Bu da NX'i, PlayStation 4 ve Xbox One'dan daha güçlü bir konsol haline getirecek; en azından iddialar bu yönde...

Bu yılın başlarında yayınlanan bir rapor, Nintendo'nun Mayıs veya Haziran 2016'da NX konsolu için seri üretime başlayabileceğini ve Temmuz ayında ürünün satışa sunulacağını iddia etmişti. Ancak bunların hiçbiri henüz doğrulanmış değil.

Okuyucu Yorumları