Boston Dynamics'ten mutfağınızı toplayan robot!

Boston Dynamics'in evinizde dolaşabilecek kadar küçülen robotu, hem etkileyici; hem de biraz korkutucu!

Bu robot, bulaşık bile yıkıyor!

Boston Dynamics'in yeni dört ayaklı robotu, evinizde kendisine yer edinebilecek seviyeye yaklaşmış görünüyor.

Yeni SpotMini, firmanın BigDog serisi robot hayvanlarının küçük boyutlu bir modeli. Yaklaşık 25 kg ağırlığındaki robot köpek, 60 santimetre uzunluğunda. Büyük modellerin aksine hidrolikten faydalanmayan robot, tamamen elektrikle çalışıyor ve iddiaya göre Boston Dynamics'in şimdiye kadarki en sessiz robotu.

Tek şarjla 90 dakika yürüyüp koşabilen robot, navigasyon özellikleri ve yol algılayıcı sensörler ile geliyor. Belirli bir noktaya kadar otomatik çalışan ve bazı ev işlerini yerine getirebilen robot, bazı işler için insanların yardımına ihtiyaç duyuyor. Robotun en ilginç özelliği ise kafa işlevini de gören kolu. BD'nin BigDog'una eklenen, tuğlaları kaldırmaya yarayan kolu hatırlarsınız. SpotMini'deki kol da benzer bir şekilde çalışıyor ancak tuğlalar yerine su bardağını yerinden kaldırıp, bulaşık makinesine koyabiliyor, çöpleri çöp kutusuna atabiliyor veya düştüğünde kendini ayağa kaldırabiliyor.

Halen prototip aşamasında olan SpotMini piyasaya ulaşana kadar birkaç nesli daha geride bırakması gerekecek. Bu gerçekleştiğinde bir sonraki hayvanınızın ulaşacağı bir elektrik prizi hazırlamanız gerekebilir.

Okuyucu Yorumları