Böylesini daha önce görmedik!

NASA'dan gelen bu fotoğraf, daha önce hiç görmediğimiz bir şeyi gözler önüne seriyor!

Böylesini daha önce görmedik!

Uzay halen gizemlerle dolu... Uzay araştırmacıları ise her gün yeni keşifler peşinde koşuyorlar, yeni bulgular üzerinden farklı sonuçlara varmaya çalışıyorlar. Pek tabi uzay denildiği zaman akla ilk gelen isimlerden biri NASA oluyor. Uzun zamandır dünya dışını gözetleyen NASA için şu ana kadar çekilmiş en detaylı solar patlama resmini paylaşmak inanılmaz bir deneyim olsa gerek.

Güneşin yüzeyine yakın bir yerden çekilmiş olan fotoğraf, büyük ilgi uyandırdı. Fotoğrafın asıl önem kazandığı nokta, kareye sığdırdığı ilginç görsellikten daha çok, aslında bu karede meydana gelen olaydı. M4.7 sınıfı solar patlama olarak lanse edilen hareketlenme, herhangi bir kütle atımı olmadan önce sona erdi. Fakat çekilen fotoğrafın korkutucu görselliğini yumuşatamadı.

NASA'dan yapılan açıklamaysa şu şekilde: "Çekilmiş olan bu resim, 131 dalga boyunda bulunan güneş patlamasının en farklı halidir. Resimde bulunan dalga boyutu, cam mavisi ve turkuaz renklerinin karışımını ortaya çıkaran bir anı yakalamıştır ve aynı zamanda şu ana kadar bu anın yakalanabildiği en detaylı resimdir."

Biz günlük monoton iş hayatlarımızı sürdürürken, evrende neler olabildiğini, daha doğrusu olabileceğini öğrenmek teknolojinin geldiği noktayı bizlere bir kez daha hatırlatır nitelikte.

Okuyucu Yorumları